BRUZZGuide-CULTURE-LAMADELEINE 2

LA MADELEINE

Stad Brussel organiseert op 3 juli testevent voor het nachtleven

KVDP
© BRUZZ
17/06/2021

De Stad Brussel organiseert op 3 juli ‘Dance Again’. Het gaat om een testevent in La Madeleine, waarbij 350 vrijwilligers tot 3 uur ’s nachts zullen kunnen dansen. “Het is hoog tijd dat het Brusselse nachtleven weer gaat bruisen.”

Sinds het begin van de coronacrisis zijn de nachtclubs dicht. Na testevents in de cultuursector is het volgens de Stad Brussel tijd voor een testevent in het nachtleven. Op 3 juli mogen 350 vrijwilligers van 23 uur tot 3 uur ’s nachts dansen in La Madeleine. Naast de Stad Brussel werken Brussels Expo, het Sint-Pietersziekenhuis, de ULB, Brussels By Night Federation en Brussels Major Events mee.

Wie wil deelnemen kan zich op maandag 21 juni inschrijven. De 350 geselecteerde deelnemers zullen op zaterdag 3 juli in de namiddag verwacht worden op de Heizel voor een coronatest. Nadat ze getest zijn, mogen ze tot 3 uur dansen in La Madeleine in het centrum.

Geen mondmaskers

“Het is hoog tijd dat het Brusselse nachtleven weer gaat bruisen”, aldus schepen van Cultuur, Toerisme en Grote Evenementen Delphine Houba (PS). “Clubs en nachtclubs maken deel uit van onze cultuur en versterken onze aantrekkelijkheid als toeristische bestemming. De nachtelijke sector is dus essentieel voor de gezelligheid en de uitstraling van de Stad Brussel.”

De Stad Brussel heeft in samenspraak met het Brusselse nachtleven een protocol opgesteld voor het testevent. De deelnemers aan het testevent zullen geen mondmaskers moeten dragen en ook afstand houden hoeft niet. De coronatests die de deelnemers voor het event moeten afnemen zullen worden verwerkt door een Japanse machine, die meer dan honderd tests per uur kan analyseren.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni