Thank God it's Friday: onze tips voor het weekend

Het weekend staat voor de deur. Wij selecteerden enkele tips om je te verwarmen, zoals een nieuwkomer in de Vietnamese keuken, een nachtegaal uit Benin en de vibrerende figuurtjes van Keith Haring.

EXPO / Keith Haring

Keith Haring overleed in 1990 op 31-jarige leeftijd, maar in zijn korte leven liet hij een onuitwisbaar spoor na in de kunstgeschiedenis. Zijn iconische beelden – een combinatie van levendige, dikke lijnen en felle kleuren met maatschappelijk activisme en oprechte generositeit – staan centraal in de expo die vandaag opent in Bozar. Lees hier ons interview met de curator van de expo die van Londen naar hier kwam en met enkele van Harings dichtste vrienden.
6/12 > 19/4, Bozar, www.bozar.be

FILM / Atlantique

Met een poëtische en heerlijk mysterieuze spookfilm over een hatelijke Senegalese realiteit won debutante Mati Diop zomaar even het zilver (de Grand Prix) op het Festival van Cannes. Alleen het wervelende Parasite van Bong Joon-ho werd nog hoger ingeschat. “Straks zijn er alleen nog films van en over witte mensen met witte problemen. Dat kon ik niet laten gebeuren,” zei ze in BRUZZ magazine.
FR, SN, dir.: Mati Diop, act.: Mame Bineta Sane, Ibrahima Mbaye Sopé

CONCERT / Angélique Kidjo

Hoe zou het nog zijn met Ugly Kid Joe, horen we u denken. Geen idee, maar wat we wel weten is hoe het is met Angélique Kidjo. De nachtegaal uit Benin komt samen met het Antwerp Symphony Orchestra in Bozar tonen hoe grenzeloos haar repertoire is. Van haar eerbetoon aan de salsalegende Celia Cruz over haar bewerking van de Talking Heads-klassieker Remain in light tot het oeuvre van Philip Glass. “Die open blik heb ik van mijn ouders,” vertelde ze in BRUZZ magazine.
8/12, 20.00, Bozar, www.bozar.be

RESTO / Nénu

Nénu doet een frisse wind waaien door de Aziatische keuken in Brussel. De plek werkt rond het concept ‘anh nhau’: een Vietnamees principe van voedsel delen. Op de kaart staat een vijftiental gerechten, zonder onderscheid tussen entree en hoofdgerecht. Van kroepoek tot dessert, alles is perfect (lees hier de review). Opgepast: dit adres neemt geen reservaties, dus kom op tijd!
Dejonckerstraat 21, Sint-Gillis, di > za 12 > 14.00 & 19 > 22.00

1687 Nenu
© Saskia Vanderstichele

ROCKCONCOURS / Sound Track

De voorbije maanden mocht jong muzikaal talent in Vlaanderen en Brussel zijn kunnen tonen tijdens Sound Track, een popconcours 2.0 opgezet door De Brusselse Jeugdhuizen, Poppunt en de livesector. Dit weekend worden de achttien meest beloftevolle acts geselecteerd die als beloning een ‘Track 2020’ krijgen: een jaar lang coaching en logistieke ondersteuning. De grote namen van morgen in Brussel zijn Coline & Toitoine, Forest Africa Danse Music, Linca, M.Chuzi, Pega en Jakomo, de Brusselse King Krule. Lees hier ons interview met de organisatoren.
7/12, 16.00, Ancienne Belgique, www.abconcerts.be

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel
Vooraan op BRUZZ

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?