Thank God it's Friday: onze tips voor het weekend

Yes, alweer bijna weekend, dansen, dansen, dansen! En ook sporen zoeken met Wim Vandekeybus, de grootste show ter wereld ontdekken en in een warme huiskamer zoete muziekjes opsnuiven.

FILM / Lola vers la mer

Lola vers la mer, de tweede langspeler van Laurent Micheli, opende onlangs het queerfilmfestival Pink Screens en komt nu in de zaal. De Brusselse regisseur levert een film af over transidentiteit tegen de achtergrond van een magisch-realistische roadtrip. “Met Girl heeft Lukas Dhont een deur geopend,” zei Micheli aan BRUZZ magazine. “Maar er zijn nog veel andere verhalen te vertellen.”
BE, FR, Dir.: Laurent Micheli, act.: Mya Bollaers, Benoît Magimel, Els Deceukelier

PARTY / Boudin du Coeur

Wie zijn vrijdag de 13e al pensen draaiend wil doorbrengen, moet naar de Boudin Room in C12 voor de tweede Boudin du Coeur. Beenhouwers van dienst zijn niet de minsten: het Franse techno-icoon Laurent 'The Man with the Red Face' Garnier, de Britse platenruiter Nathan Fake, de Peruviaanse Brusselaar DC Salas, DTM Funk en Asa Moto. Goed voor de spijsvertering: de opbrengsten van uw hedonistische indigestie gaan naar Infirmiers de Rue, een organisatie die zich inzet voor Brusselse daklozen.
13/12, 23.00, C12, Facebook: C12

DANS / Wim Vandekeybus

Wim Vandekeybus werkte de afgelopen jaren veel met teksten van schrijvers zoals Bart Meuleman, Peter Verhelst of Pieter De Buysser. Maar voor Traces volgde hij weer zijn eigen hoofd en instincten, en kwam hij terecht in de bossen van Roemenië, de laatste Europese wildernis. Een stuk over (teddy)beren, konijnen, onmetelijke wouden, Roma en Koudelka, legde de Brusselse choreograaf uit aan BRUZZ.
13 > 18/12, KVS BOL, www.kvs.be

1688 Wim Vandekeybus2
© Ivan Put

CONCERT / Isbells

Het concert van indielieveling Clairo in de Botanique is uitverkocht, en ook voor het brute geweld van Brutus in de AB ben je te laat. Maar in een huiskamer in Schaarbeek is er wél nog plaats. Daar krijg je er de muziek van Isbells bij. Voor deze intieme setting vervelt de Leuvense groep tot trio, zodat je je nog beter kan soezen onder hun warme deken van fijnzinnige akoestische gitaren en broze falsetten.
14/12, 19.30, Schaarbeek, info over de locatie en de tickets vind je hier.

THEATER / The greatest show on earth

Louis Janssens en Timo Sterckx slaagden zowel aan het KASK als bij hun passage bij Theater Aan Zee met hun afstudeervoorstelling The greatest show on earth. Daarvoor putten ze ruim uit Europeana, een zeer korte geschiedenis van de twintigste eeuw – een dun, eigenzinnig, niet-chronologisch geschiedenisboekje van de Tsjechisch-Franse schrijver Patrik Ouredník. Het is nu vooral uitkijken naar wie in die hele geschiedenis zijn stem het meest mag laten horen en wie heel wat minder.
13 & 14/12, 19.00, Kaaistudio’s, www.kaaitheater.be

The greatest show on earth
© Wannes Cre

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel
Vooraan op BRUZZ

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?