Thank God it's Friday: onze tips voor het weekend

Ja, de vakantie is nog maar net voorbij, maar toch zijn we blij dat het alweer weekend is! Tijd voor een overdosis jazz, een duik in de hel en smullen op de foodmarkt.

FILM/ 1917

Als je wilt weten hoe de hel op aarde eruitziet, dan moet je je dit weekend onderdompelen in 1917, de film waarmee Sam Mendes grote sier maakte op de uitreiking van de Golden Globes vorige week. De Britse regisseur baseerde zich op de verhalen van zijn grootvader voor een beklemmend relaas over enkele frontsoldaten in de Eerste Wereldoorlog. Visueel is de film een huzarenstuk.

  • US, UK, dir.: Sam Mendes, act.: George MacKay, Dean-Charles Chapman, Benedict Cumberbatch

STAND-UPCOMEDY/ Alex Vizorek

De perfect tweetalige Brusselse komiek Alex Vizorek sloot 2019 af met een (korte) passage bij De slimste mens en de opnames voor de nieuwe film van Jan Bucquoy. Dit jaar begint hij met de voorbereidingen van zijn tweede zaalshow, maar eer het zover is, kan u nog snel naar de dernière van Alex Vizorek est une œuvre d’art, zijn stand-upshow waarin hij comedy en kunst verzoent.

1690 Alex Vizorek2
© Mehdi Manser-2017

CONCERT/ Brussels Jazz Festival

Moet er nog jazz zijn? Keuze te over dit weekend, met dank aan het Brussels Jazz Festival. Het Brusselse Commander Spoon zet er zijn eclectische hybride in de kijker, pianist Casimir Liberski komt langs, en met Alfa Mist kan je een hippe Londenaar meepikken. En dan is er artist in residence Antoine Pierre natuurlijk, die zijn kwartet met de Amerikaanse saxofonist Joshua Redman voorstelt en samen met Lander Gyselinck en Mark Schilders u al drummend aan het dansen wil krijgen met St6cks.

EAT&DRINK/ Wolf

Het zal u niet ontgaan zijn dat Brussel eindelijk zijn eigen foodmarkt heeft: Wolf. Wolf is groot, lichtrijk én succesvol dankzij de kwaliteitsetablissementen die er onderdak vinden, zoals Hanoi Station, Crabe Fantôme, La Piola en Vincent Denis. Vanaf dit weekend gaat ook The Food Hub open, een biomarkt met lekkers van lokale producenten.

1690 RESTO wolf
© Saskia Vanderstichele

MUZIEKTHEATER/ Melancholie van de 5 blokken

Het zwaard van Damocles hangt al even boven de woonblokken aan de Papenvest: ze moeten plaatsmaken voor luxewoningen en dito bewoners. Het Brecht­-Eislerkoor praatte met de onteigende bewoners en goot hun ontzetting in Melancholie aan de vijf blokken, een pakkende muzikale voorstelling over armoede, kwetsbaarheid en een gebrek aan inspraak.

1689 brussels brecht-eisler koor clipping - 5 blokken 2

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees meer over

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?