Thank god it's Friday: onze tips voor het weekend

Uppercuts in het theater, waanzin op het grote scherm, geile Griekse beats en een expo over Roemeense zomers in de sixties: cultuurvreters komen ook dit weekend volop aan hun trekken.

PODIUM/ Beat it

Wie gaat niet uit zijn dak van een forse portie geweld op zijn tijd? Af en toe eens goed uit je vel springen, dat kan toch geen kwaad! Het Belgische collectief Nevski Prospekt en hun Zwitserse spitsbroeders en -zusters van Kollektiv-F hangen er zelfs een hele voorstelling aan op: Beat it (10+). Bloed, zweet, maar achteraf geen tranen!

19/1, 15.00, Bronks, www.bronks.be

1691 beat it nevski prospekt br

PARTY/ From Athens to Brussels with love

Europa mag er anders over denken maar bij Recyclart houden ze van de Griekse ziel. En van Griekse beats. Het feestconcept From Athens to Brussels with love brengt de twee hoofdsteden dichter bij elkaar middels broeierige techno, geile house en plakkerige funk, gebracht door (half-)Griekse dj’s als Pasiphae, Alix en Bora Bora. Een muzikaal afrodisiacum in koude tijden? Bij Zeus, daar moeten we naartoe!

18/1, 23.00, Recyclart, www.recyclart.be

1691 PARTY from athens with love

FILM/ Adoration

Brusselaar Fabrice Du Welz heeft een zinnenprikkelende film gedraaid over de waanzin van de eerste liefde: Adoration. De dromerige zoon van een verpleegster in een psychiatrische instelling loopt een jonge patiënte tegen het lijf. Paul wordt dolverliefd. Maar zijn vlucht met de gekke Gloria is gedoemd. Een wreed maar bedwelmend sprookje over de amour fou. Neem meteen ook een kijkje in het atelier van regisseur Fabrice du Welz.

Nu in de bioscoop

PODIUM/ Angels in America

Angels in America van Tony Kushner is sinds zijn creatie in 1991 uitgegroeid tot een graag gespeelde theatertopper waar nu ook Tom Dewispelaere en Stijn Van Opstal de tanden in zetten, samen met een prachtcast. Een caleidoscopisch verhaal en een complex portret van een strijdvaardige generatie die opstaat tegen de tijdgeest: de ravage die aids aanricht sterkt de ultraconservatieve krachten in hun strijd tegen de vrije liefde.

17/1, KVS BOL, www.kvs.be

1691 angels in america

EXPO/ Enchanting views

Onder het communistische regime waren de brede zandstranden aan de Zwarte Zee de vakantiebestemming voor heel wat Roemenen. De kusten werden er dan ook volgebouwd met appartementsblokken. Enchanting views gaat na hoe zelfs de visuele voorstelling van de Roemeense vakantiearchitectuur diende om de kernwaarden van de socialistische maatschappij en het toeristische (overheids)beleid in de verf te zetten. Een expo voor nostalgici en architectuurliefhebbers.

> 8/3, CIVA, www.civa.brussels

EXPO2020 enchanting views

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees meer over

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?