Thank God it's Friday: onze tips voor het weekend

Hoera, weekend! Tijd om lekker te gaan toasten bij Buddy Buddy, je te wagen aan de nieuwe film van Patrice Toye, uit de bol te gaan op Algerijnse chaâbimuziek of een happy pill te slikken van IKRAAAN.

FILM/ Muidhond

Met haar film Muidhond plaatst arthouseregisseuse Patrice Toye (Little black spiders, Nowhere man, Rosie) zichzelf weer op de kaart. Het is een fijngevoelig, delicaat portret van een eenzelvige jongeman die worstelt met zijn gevoelens voor een buurmeisje. Inspiratie vond Toye bij de gelijknamige, geprezen debuut­roman van de Nederlandse Inge Schilperoord. “We moeten een openheid creëren, zodat zulke mensen hulp durven te vragen,” vertelde ze daarover in BRUZZ magazine.

EXPO/ Wolfgang Tillmans

In 2000 was Wolfgang Tillmans de eerste fotograaf die de Turner Prize won. Wat sommige kunstcritici toen nog een aberratie vonden, blijkt twintig jaar later, aan de vooravond van zijn eerste solotentoonstelling in België, een schoolvoorbeeld van grensverleggende artistieke visie. In Wiels kan je ontdekken welke link de Duitse fotograaf legt tussen hedendaagse kunst en het bredere maatschappelijke veld.
1/2 > 24/5, Wiels, www.wiels.org

1693 Wolgang Tillmans1

CONCERT/ Fake Label Night

Als je voor Geike in de AB bent, neem dan ook even de tijd om bij de Fake Label Night binnen te springen. Ter lancering van een vinylsampler inviteert het Gentse label artiesten uit de eigen urban stal. Bombataz is van de partij, net als de rappers van Uberdope. Soultrapfenomeen IKRAAAN stelt haar debuut-ep Happy pill voor en ook NTREK brengt nieuwe nummers. STUFF.-beatbakker Mixmonster Menno draait de boel aan elkaar. Moeten er nog hoofdletters zijn?
1/2, 19.00, Ancienne Belgique, www.abconcerts.be

FESTIVAL/ Moussem Cities: Algiers

Vorig jaar ging alle aandacht naar Damascus, dit jaar richt het multidisciplinaire festival Moussem Cities zijn schijnwerpers op Algiers, “Het mekka van de revoluties”. Het startschot van het festival wordt zaterdag gegeven in Bozar, met een expo met het werk van Oussama Tabti, Louisa Babari en Mourad Krinah, en drie grootmeesters van de Algerijnse chaâbi die een hommage brengen aan El Hadj M'hamed El Anka, de pionier van het genre.
1 > 29/2, verschillende locaties, www.moussem.be

EAT&DRINK/ Buddy Buddy

Een klein adresje boordevol grootse ideeën: zo kan je Buddy Buddy samenvatten. Dit eethuisje ademt de waarden en normen van een nieuw culinair tijdperk. Een deel van het aanbod draait rond koffie. Voor de rest gaat de stek resoluut voor vegan, met even originele als overheerlijke toasts en huisgemaakte spreads, maar zonder het van de daken te schreeuwen. Het beeldschone decor lijkt uit een film van Wes Anderson geplukt. Boter met hesp? Tonijn-mayonaise? Voer voor holbewoners!
Lakenweversstraat 10, Elsene, www.buddybuddy.bio

1693 RESTO buddy buddy
© Saskia Vanderstichele

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Lees meer over

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?