Thank God it's Friday: onze tips voor het weekend

Hoera, weekend! Tijd voor een afspraak met de vrouw van 'Adam', een smakelijke wandeling langs kunstgaleries, r&b in goudlamé en geile plaatjes.

CONCERT/ YellowStraps

Goud is hard en kostbaar, een kleedje zacht en soepel. Met goud pakken mannen graag uit, een kleedje accentueert vrouwelijke vormen. Voeg ze samen en je krijgt volgens Alban en Yvan Murenzi van YellowStraps een metafoor voor hoe complex relaties zijn. Lees hier hoe de broers die tegenstelling in de gestileerde, smoothe r&b van hun nieuwe ep Goldress verwerken.
8/2, 19.30, Botanique, www.botanique.be

EAT & DRINK/ BILY’s Chef’s Walk

Voor zijn vijfde editie heeft BILY (Brussels I Love You) een lekkere suprise in petto: een Chef’s Walk. BILY is een initiatief om de vele kunstgaleries en andere plekken om kunst te bekijken die Brussel rijk is extra aandacht te geven. Op de dag van de opening van het nieuwe BILY-parcours kan je op zoek gaan naar een vijftal Brusselse chefs en een cocktailshaker die zich verstopt hebben op een van die deelnemende plaatsen en die je hun lekkers aanbieden. Smullen!
8/2, verschillende locaties, www.brusselsiloveyou.com

1694 Chefs walk
Kenzo Nakata van Gramm

FILM/ Adam

De link tussen Joaquin Phoenix, Nabil Ben Yadir, Denis Villeneuve, André Téchiné, Tony Gatlif en Park Chan-wook? Een Brusselse actrice die luistert naar de naam Lubna Azabal. In het Marokkaanse arthousedrama Adam schittert ze in de hoofdrol. “De realiteit verveelt me vreselijk. En als ik me verveel, doe ik stomme dingen. Dus ik ontsnap liever,” vertelde ze aan BRUZZ.

THEATER/ Tribunal

Absurd theater voor kinderen en volwassenen vanaf zes jaar? Welkom in de theatervoorstelling Tribunal, die je kan gaan bekijken in Bronks. “Er zijn zoveel regels zonder duidelijk nut, zowel op een familiefeest als in bedrijven of het Vlaams Parlement,” zeggen makers Katrien Valckenaers en Maxim Storms over onze onder do's en don'ts bedolven maatschappij.
8 > 12/2, Bronks, www.bronks.be

Tribunal large
© Heleen Rodiers

PARTY/ SuperGeil

De partypeople van Café Floréo hebben je natuurlijk slim in de val gelokt: SuperGeil is een Belgische dj met een voorliefde voor deep cuts uit de hiphop, wereldbeats én de Duitse taal. Want haar alias heeft niets te maken met seksueel getinte plaatjes of andere onderbroekenlol, maar wel met vette, coole, dope shit voor op de dansvloer. Ganz geil!
8/2, 22.00, Le Café Floréo, Facebook: Le Café Floréo

CaféFloréo/DJSuperGeil

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Lees meer over

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?