Thank God it's Friday: onze tips voor het weekend

Hoera, weekend! Dompel je onder in de wondere wereld van de animatiefilm, trek je pestmasker aan om te gaan clubben en spijker je beste Duits bij voor een avondje knalmuziek.

FESTIVAL/ Anima

Dit weekend trapt Anima af, het fijnste en grootste animatiefilmfestival van het land. Vind hier je weg door het gigantische aanbod. Het Belgische stripgenie Brecht Evens mocht de flamboyante personages van de Roemeense openingsfilm Marona tekenen.
21/2 > 1/3, Flagey & Cinéma Palace, www.animafestival.be

PERFORMANCE/ Walking:holding

Hand in hand met een onbekende persoon door de stad kuieren? Het is onschuldig, maar sommige mensen krijgen er wellicht ook, euh, klamme handjes van. Rosana Cade speelt met die intimiteit in Walking:holding en doet je op een nieuwe, onverwachte manier naar de werkelijkheid kijken. Lees hier het interview met de Schotse kunstenares.
21 > 23/, Beursschouwburg, www.beursschouwburg.be

CONCERT/ Gestapo Knallmuzik

Het is vrijdag en je hebt kein Fok zu tun? Geen nood, de Kempense bastaardzonen van Kraftwerk en Peter Maffay die zich verenigd hebben in het even explosieve als furzende Gestapo Knallmuzik komen je redden met meezingers als ‘Heel die Tag Pörno’, ‘Claudia Schwiffer’ en ‘Angela Merkel’. Speicher deinen besten Steinkohlendeutsch bei, greif deinen hässlichsten Johnny Outfit und kommen sie sofort nach die AB!
21/2, 20.00, Ancienne Belgique, www.abconcerts.be

EAT&DRINK/ Chicago Trattoria

Met Chicago Trattoria heeft de Vlaamsesteenweg er een kindje bij, een Italiaans getinte uitbreiding van het bekende Chicago Café. En dat is precies het adresje dat Brussel nodig heeft: een plek waar je terechtkan voor een lekker ontbijt en heerlijk verse pasta en Napolitaanse pizza’s. En dat allemaal rond de gezellige open keuken. Buon appetito!
Vlaamsesteenweg 103, Brussel, www.chicagotrattoria.be

1696 chicago trattoria
© Saskia Vanderstichele

PARTY/ Claptone

Wie er achter hun pestmaskers zit, weten we niet. Maar we weten wel dat de twee Duitse dudes van Claptone het voorbije decennium de lekkerste house en tech house uit hun hoge hoeden toverden. En dat zullen ze ook in Fuse doen. Wie zich overgeeft aan hun beats, is de hele nacht zoet.
21/2, 23.00, Fuse, www.fuse.be

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Lees meer over

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?