Train World verlengt tentoonstelling rond Delvaux voor de derde keer

© bruzz

De tentoonstelling "Paul Delvaux. De man die van treinen hield" wordt voor een derde en laatste keer verlengd door Train World. De expo die initieel zou eindigen op 15 maart loopt nu nog uitzonderlijk tot en met 11 oktober 2020.

De succesvolle tentoonstelling die in Train World, aan het station van Schaarbeek, te zien is, werd een eerste keer verlengd tot 19 april, maar COVID-19 gooide toen roet in het eten. Dankzij de steun van onder meer de Paul Delvaux stichting kwam er een tweede verlenging tot en met 30 juni, maar nu is volgt de ultieme verlenging tot 11 oktober.

Intussen bezochten al bijna 80.000 mensen de expo. Doorheen de permanente treincollectie van Train World aan staan voor "Paul Delvaux. De man die van treinen hield" een vijftigtal werken opgesteld van de Belgische kunstenaar die 25 jaar geleden overleed.

De tentoongestelde schilderijen, schetsen, voorstudies en persoonlijke voorwerpen van Delvaux (1897-1994) tonen zijn voorliefde voor de spoorwegwereld. De bezoekers worden doorheen de expo geleid via afbeeldingen van een klein meisje in een rode jurk dat enkel vanop de rug te zien is. Het meisje is afkomstig uit het schilderij "La gare forestière" van Delvaux. Ook dat werk is de komende maanden nog te zien in Schaarbeek.

In het teken van de zomervakantie werd er een aangepast aanbod uitgewerkt met onder meer zoektochten, literaire wandelingen, lezingen en de bijkomende kleine expo "Affiches om bij weg te dromen".

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?