Van OpenAir tot Arena 5: Gewest maakt half miljoen euro vrij voor zes zomerprojecten

© Visit.Brussels

Zes zomerprojecten in Brussel mogen dit jaar mogen rekenen op subsidies van de Brusselse regering. Het Gewest maakt meer dan een half miljoen euro vrij om de toeristische sector een hart onder de riem te steken. "Op die manier willen we het herstel van de sectoren die in crisis verkeren, ondersteunen en Brussel aantrekkelijker maken", zegt minister-President Rudi Vervoort (PS).

De toeristische sector heeft al zestien maanden lang zwaar te lijden onder de wereldwijde gezondheidscrisis. Zo bijvoorbeeld registreerde het Brussels Gewest in 2020 1,87 miljoen hotelovernachtingen, terwijl dat er in 2019 nog 7,8 miljoen waren.

Ook de cultuur- en evenementensector werd zwaar getroffen doordat zij herhaaldelijk de deuren moest sluiten.

Deze sectoren zijn, ondanks de toegenomen coronabesmettingen, aan een heropleving bezig zijn. Dat blijkt uit de reservatiegraad voor juli en augustus die tussen de 25 en de 30 procent bedraagt, maar ook uit de vele evenementen die deze zomer gepland zijn.

6 projecten

Ook de Brusselse regering draagt haar steentje bij tot het herstel. Dat doet het deze zomer met een bedrag van 580.000 euro, om zes projecten in de open lucht te ondersteunen:

  • het project PhotoCity: de grootste fototentoonstelling in open lucht in Europa;
  • de dagelijkse ontspanningsactiviteiten van het SeeU-project in de Fritz Toussaintkazerne;
  • de zomeractiviteiten van Park Poetik;
  • de openluchtconcerten onder de noemer Arena 5 aan Heizelpaleis 5;
  • de “OpenAir” clubconcerten die op elke vrijdag en zaterdag van de maanden augustus en september op de esplanade van het Rijksadministratief Centrum zullen plaatsvinden;
  • en tot slot de “zomerversie” van het Listen festival! met elke zondag in augustus en september concerten op verschillende openbare locaties in de hoofdstad.

Aantrekkelijker

“Die projecten vormen een aanvulling op het al uitgebreide aanbod. Op die manier willen we het herstel van de sectoren die in crisis verkeren, ondersteunen en Brussel aantrekkelijker maken,” aldus minister-president Rudi Vervoort (PS).

Minister Sven Gatz (Open VLD), bevoegd voor het imago van Brussel: “Met de ondersteuning voor deze zes projecten blijft de Brusselse regering inzetten op een relance voor de culturele sector, die nu al een ruim jaar zwaar te lijden heeft van de Covid-crisis. Op deze manier ondersteunen we ook de Brusselse economie, want de stilaan heroplevende culturele sector stimuleert immers ook de horeca en het toerisme.”

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?