Vier zangeressen vertegenwoordigen België in Koningin Elisabethwedstrijd

edan8899.jpg
© visit.brussels
| Het Flageygebouw waar de wedstrijd plaatsvindt.
© visit.brussels
| Het Flageygebouw waar de wedstrijd plaatsvindt.

Vier vrouwen zullen België vertegenwoordigen in de Koningin Elisabethwedstrijd in 2023. Die staat dit jaar voor de tiende keer in het teken van zang en vindt plaats tussen 21 mei en 3 juni. Dat heeft de organisatie dinsdag bekendgemaakt.

Uit de 412 kandidaten tussen de 18 en 33 jaar oud maakte de jury, onder leiding van Bernard Foccroulle, een selectie van 68 zangers. Na vier vroegtijdige afzeggingen gaat het nog om 64 deelnemers met twintig verschillende nationaliteiten.

De eerste ronde van de wedstrijd staat op de planning voor 21 en 22 mei in Flagey in Brussel. De sessies zullen telkens om 14 uur en 20 uur van start gaan. Daar zullen de 44 vrouwen en 20 mannen optreden voor het publiek volgens hun stemprofiel: sopraan, mezzosopraan, alt, tenor, bariton en bas. Vervolgens zullen 24 kandidaten doorgaan naar de halve finale op 24 en 25 mei. Op 1, 2 en 3 juni zullen de twaalf finalisten dan het podium van de het Paleis voor Schone Kunsten opgaan.

Met achttien deelnemers zijn de Koreanen het sterkst vertegenwoordigd. De Belgische delegatie telt vier zangers: soprano's Margaux de Valensart (1991) en Kelly Poukens (1992) en mezzosporanos Linsey Coppens (1993) en Lotte Verstaen (1996). Sinds 1937 zet de Koningin Elisabethwedstrijd jaarlijks een andere muziekdiscipline in de schijnwerpers. Vorig jaar won de Koreaanse Hayoung Choi de eerste prijs ter waarde van 25.000 euro voor haar prestaties op de cello.

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?