Vlaamse feestdag wordt gevierd binnen en buiten centrum Brussel

Vlaamse vlag op het Martelarenplein tijdens de onderhandelingen voor de vorming van de Vlaamse Regering eind september 2019 Vlaamse vlag op het Martelarenplein tijdens de onderhandelingen voor de vorming van de Vlaamse Regering eind september 2019
© PhotoNews
| Vlaamse vlag op het Martelarenplein.
© PhotoNews
| Vlaamse vlag op het Martelarenplein.
Updated: 10-07-2021 - 09:30

Op 11 juli, de Vlaamse feestdag, strijkt 'Vlaanderen feest, Brussel danst' naar goede gewoonte neer in de hoofdstad. Dit jaar beperken de activiteiten zich niet tot de Vijfhoek, maar verspreiden ze zich ook naar de andere wijken van Brussel.

Dit jaar is het dubbel feest op de Vlaamse feestdag in Brussel. "We kunnen stilaan opnieuw opgelucht ademhalen want er wordt steeds meer mogelijk. Dat willen we dan ook extra in de verf zetten door de jongeren aan het woord te laten. We beperken ons niet tot Brussel Stad alleen, maar tonen Brussel in alle kleuren en klanken. Het wordt onvergetelijk", belooft Benjamin Dalle (CD&V), Vlaams minister van Brussel.

De traditionele politieke 11 juli-viering vindt dit jaar echter niet in het Brusselse stadhuis, maar in de plantentuin van Meise plaats.

Op het programma in Brussel staan de klassieke activiteiten die de Vlamingen elk jaar de verscheidenheid van Brussel doen ontdekken. Er is keuze uit 40 wandelingen, fietstochten en geleide bezoeken.

Daarnaast staat er heel wat muziek op het menu. Radio 2 brengt naar jaarlijkse gewoonte de Radio 2 Bene Bene 100, de 100 beste hits van eigen bodem, live vanop de Grote Markt en in het Warandepark treedt uitzonderlijk het Youth Orchestra Flanders op.

In de Spiegelzaal van het Brussels Parlement wordt een klein feestje gebouwd voor de 70ste verjaardag van Johan Verminnen. De muzikant blikt terug op een rijke carrière met gesprekken over "zijn" Brussel en intermezzo's van bevriende artiesten. De volledige programmatie is terug te vinden op brusseldanst.be.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?