Jonge Brusselse chefs geprezen door GaultMillau

© tvbrussel
12/11/2013

Nicholas Scheidt van restaurant La Buvette in Sint-Gillis is door culinaire gids GaultMillau uitgeroepen tot jonge topchef van het jaar. Mélanie Englebin van restaurant Cécila bij de Grote Markt is volgens de gids de ontdekking van het jaar.

Lees ook: La Buvette

Brussel krijgt traditiegetrouw een prominente plaats in gastronomische gidsen en dat is in de nieuwste editie van GaultMillau niet anders. Het Brusselse hoofdstuk telt maar liefst 143 adressen.

Bovendien zijn er dit keer ook een handvol speciale vermeldingen voor hoofdstedelijke restaurants. Zo is Nicolas Scheidt de jonge topchef van het jaar. Scheidt is afkomstig uit de Elzas en kwam via Londen en Parijs in Sint-Gillis terecht.

In zijn 'Buvette', ingericht in een oude slagerij, moeten fijnproevers eten wat de pot schaft. Er is geen kaart, enkel een dagmenu samengesteld met seizoensproducten. "Wij geven geen echte bestellingen aan onze leveranciers", vertelt Scheidt. "Zij brengen ons wat hen best lijkt op dit moment. Aan ons om daar iets mee te maken."

GaultMillau viel ook voor de kookkunsten van Mélanie Englebin van restaurant Cécila. Zij is de ontdekking van het jaar. De jury lauwert haar eenvoudige en toch steengoede keuken, maar prijst ook haar locatie aan: de buurt rond de Grote Markt kon volgens de gids immers een nieuwe wind gebruiken. "Het is een mooie wijk en ik ben fier op mijn locatie", zegt Englebin. "Het was een uitdaging want het had even goed niet kunnen werken, maar de mensen reageren erg goed."

Beide jonge talenten zijn het erover eens: Brussel is een toplocatie om als jonge chef een restaurant open te doen. "Het is een zeer stimulerende omgeving omdat er veel gebeurt op allerlei vlakken, zowel in opkomende als gevestigde restaurants", aldus Scheidt.

"Veel Brusselaars houden ervan nieuwe dingen te ontdekken", denkt Englebin. "Als er een nieuw restaurant opent, komen ze het op zijn minst eens proberen. Dat is goed voor jonge, beginnende koks."

Verder vindt u in Brussel ook het beste Italiaanse restaurant van het land (Da Mimmo in Sint-Lambrechts-Woluwe) en de beste Aziaat (Yamato in Elsene). Voor de beste desserts moet u volgens GaultMillau dan weer in La Chalet de la Forêt in Ukkel zijn.

Brussel heeft ook de beste Italiaan en de beste Aziaat

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Resto & Bar

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni