Microbrouwerij Brewksel lanceert crowdfunding

© Brewksel
| Sansho omschrijven de brouwers als een fruitig bier met exotische aroma's.

Twee jonge Brusselaars gaan na drie jaar experimenteren over tot de productie van hun speciaalbieren. Om de nodige 10.000 euro te verzamelen, lanceerden ze met hun brouwerij Brewksel een crowdfunding. "Het is een uit de hand gelopen hobby."

Dat schrijft de krant La Capitale maandag.

Drie jaar geleden startten Julien Romain en Anthony Vaccarello hun start-up Brewksel. In samenwerking met incubatoren van ICHEC en ULB zijn de Brusselaars nu klaar om over te gaan tot de productie van hun eerste bier, Sansho. "Een blond bier dat makkelijk te drinken en net iets kruidiger is, met fruitige aromo's en een lichte agrumsmaak."

Romain en Vaccarello hopen in oktober hun eerste bierflessen te produceren. Voor hun eerste batch van 3.000 liter hebben ze 10.000 euro nodig. Om dat geld te verzamelen, startten ze een crowdfunding. Als Sansho goed draait, willen ze gezonde producten verwerken in hun volgende producties. "We hebben al geëxperimenteerd met spruitjes."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?