Nicolay vervangt pizzatent aan Hallepoort door eetcafé

© Robinet

Aan de Hallepoort is eind maart de nieuwste cafécreatie van de Brusselse serieondernemer Frédéric Nicolay geopend. Robinet komt in de plaats van het eveneens door Nicolay gecreëerde Angelina. Voormalige kok bij restaurant Oficina Yannick Van Aeken stapt mee in de Robinetboot.

Robinet is kleiner dan de meeste Nicolaynederzettingen, maar behoudt de typische sfeer en inkleding. De specialiteiten van het eetcafé zijn koffie, huisgemaakte drankjes en verschillende soorten boterhammen.

Buiten het centrum

Nicolay heeft verschillende bars in Brussel, elk uniek en vernieuwend op hun eigen manier. Vaak kiest de serial entrepreneur voor locaties die niet voor de hand liggen en buiten het stadscentrum liggen, zoals ook aan de Hallepoort. Daar opende hij ook al Potemkine, dat het niet haalde, maar later een doorstart maakte als Jester.

Die iets verder gelegen locaties zijn een berekende keuze, legt Gino Van Ossel uit, professor retailmarketing aan Vlerick Business School: “Er is een verschil tussen een ‘onpopulaire buurt’ binnen en buiten het stadscentrum. Niemand gaat met zijn auto naar jouw café komen als dat in het centrum ligt. Een locatie buiten het hypercentrum is beter bereikbaar. Op die manier kies je soms beter voor een onpopulaire buurt buiten het stadscentrum”, aldus Van Ossel.

“Een nieuw concept lanceren in een buurt die minder populair is, is bovendien ook commercieel handig: je betaalt immers een stuk minder voor die panden. Maar daarvoor heb je wel een bepaalde visie nodig: gaat dit aanslaan in de toekomst?” Hoewel Nicolay soms de bal missloeg, is hij volgens Van Ossel wel een pionier op dit vlak. "Er zijn maar weinig ondernemers die dat durven."

Robinet komt in de plaats van Angelina, een pizzatent die enkel 's avonds open was. Het is afwachten of Robinet, dat van acht uur 's morgens tot elf uur 's avonds open is, het beter zal doen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?