| Door het gebrek aan licht in restaurant 'Dans le Noir' kunnen klanten zich nog meer focussen op de smaken in hun eten. En dat is volgens chef Grégory Lauwaert het recept voor een onvergetelijke culinaire ervaring.

Restaurant ‘Dans le Noir?’ gaat voor meer smaak in het donker

GR
© BRUZZ
19/06/2021

Eten in het donker. Het zegt u misschien niets, maar bij ‘Dans le Noir’ is het wel de realiteit. Het restaurant wil haar klanten op die manier laten focussen op hun zintuigen en hen zo een overgetelijke culinaire ervaring bezorgen.

Eerder streek het aparte restaurantconcept ‘Dans le Noir’ al neer in grootsteden als Caïro, Sint-Petersburg, Madrid, Londen en Parijs. Maar nu heeft dus ook Brussel in de Duquesnoystraat zijn eigen afdeling. En dat in het gebouw van het vijfsterrenhotel Warwick in de Duquesnoystraat.

Door hun klanten in het donker te laten dineren willen de uitbaters de zintuigen extra prikkelen. “We willen iedereen ten volle laten genieten van alle verschillende smaken, zonder afleiding. En dat kan het best in het donker. Het zorgt voor een culinaire ervaring die met niets te vergelijken is,” zo staat te lezen op de website van het restaurant.

‘Dans le Noir’ hecht ook bijzonder veel belang aan haar ecologische voetafdruk. “We gebruiken enkel ingrediënten waar een duurzaam productieproces is aan voorafgegaan,” aldus chef Grégory Lauwaert nog. Wie graag een tafel wil reserveren, kan dat doen op de website van het restaurant.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni