Resto: Casa tua

© Saskia Vanderstichele
Onze score

De Italiaanse restaurants in de hoofdstad volgen elkaar snel op, en allemaal vinden ze hun eigen plek. Na het vernieuwende Racines trokken we deze week naar een wat traditioneler adres. Casa Tua, geheel met hout bekleed, liet zich ontdekken als een mooie verrassing die inzet op het familiale aspect.

In Casa Tua heerst de atmosfeer van de trattoria. De ontvangst gebeurde open en met de glimlach. Wij kozen voor een reeks voorgerechten om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van wat het restaurant zoal op tafel tovert, en meer bepaald een vitello tonnato (€15), een carpaccio di manzo (€15), en een scamorza (€14). Heel eerlijke bereidingen, die, moeten we helaas toegeven, niet meteen denderend waren.

De vitello steeg gelukkig wel boven de middelmaat uit, dankzij een mooi gedoseerde toets balsamicoazijn. Op dat moment hadden we twee sterren veil voor Casa Tua.

De ontdekking kwam in de vorm van het hoofdgerecht: een spaghetti aglio olio peperoncino (€16). Een eenvoudig ogende bereiding die in kundige handen aan het sublieme kan raken. En dat was het geval. Ongetwijfeld had de verantwoordelijke voor dit kleine wonder niets aan het toeval overgelaten: pasta verde, zoals de Napolitanen het noemen – lees: bijzonder al dente –, heldere look – en niet zoals zo vaak bruin gebakken –, en vooral een uiterst precieze kruiding.

Het resultaat was uitstekend dankzij een mooie verzoening van het fruitige van de olijfolie, de zachte bitterheid van de look en het pittige van het piment. Wie mochten we hiervoor bedanken? Een raadsel dat aan het einde van de service werd beantwoord toen een Italiaanse mamma de zaal doorkruiste. Bravo! Samen met de mooie wijnselectie – zoals een prachtige Rosso di Montalcino 2012, Poggio Antico (€60 voor wie zich dat plezier wil gunnen) – genoeg voor een derde ster aan de gevel.

open: di > za van 12 > 14.30 & 19 > 22.30, ma van 19 > 22.30

02 372 33 12

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
BRUZZ Magazine
deze week
  • Cultuurhuizen maken een vuist
  • Ibrahim Ouassari van MolenGeek wordt bestuurder bij Proximus
  • Frédéric Van Malleghem (Cambio): 'Tegen auto zijn is beetje belachelijk'
  • Hier vind je BRUZZ in de stad
  • Archief
deze week
  • Stripmuseum: 'We willen een draaischijf zijn in Belgische stripscene'
  • Chassol lâche son imagination débridée sur Bruxelles
  • Ichraf Nasri on Political Body II
  • BRUZZ in the city
  • Archief
Neem een abonnement