Resto: In den appelboom

© Saskia Vanderstichele
Onze score

Wie graag gaat wandelen in de mooie natuur in de buurt van het Anderlechtse Pede en plots geplaagd wordt door een hongertje, moet zeker eens een bezoek brengen aan In Den Appelboom.

Dit zeer authentieke adres is een eeuwenoude hoeve, die al zeker van halfweg de negentiende eeuw dienstdeed als café-laiterie. Gelukkig is er inmiddels wel hier en daar een toegeving gedaan aan modern comfort, maar de ziel van de plek is intact gebleven.

In een knus brocanteachtig interieur worden de vele bezoekers – reserveren is zinvol – op een hartelijke en losse manier ontvangen, volledig in twee talen zoals het echte Brusseleirs betaamt.

De menukaart van dit familierestaurant staat vol oer-Belgische, pretentieloze gerechten, zoals boterhammen met plattekaas of brueghelkop, stoemp, karbonades en biefstuk, maar in de wekelijks veranderende suggestiekaart tovert de chef graag wat extra's uit zijn mouw, waardoor het niveau een heel stuk boven de balletjes-met-kriekensausstandaard wordt uitgetild.

Wij begonnen heel streekgebonden met een eenvoudige maar lekkere brochette van mini-boudins met uienconfituur (€9,50), maar waren vooral aangenaam verrast door het smaakpalet van onze T-bonesteak van hinde met bospaddenstoelen, een puree van kastanjes en pompoen en gefrituurde aardappelen (€24,50). Eerlijk gezegd hadden we dit niet verwacht, zo'n gerecht zou je eerder in een duur restaurant bestellen.

Meer door goesting dan door honger gedreven, bestelden we als nagerecht een portie smoutebollen met appel, calvadoskaramel en vanille-ijs (€9,50), snoezig gepresenteerd in een puntzak net als op de kermis, maar dan veel lekkerder.

In Den Appelboom is een gezellige plek waar u met het hele gezin de voeten onder tafel kunt komen steken voor een ontspannen maaltijd. De speeltuin buiten zal u verlossen van kinderen met een sugar rush

gesloten op maandag

02 520 73 03

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel
BRUZZ Magazine
deze week
deze week
  • Sylvie Kreusch op eigen kracht
  • Dieudo Hamadi: le cinéma made in Congo
  • Ophélie Mac against black stereotypes
  • BRUZZ in the city
  • Archief
Neem een abonnement