In België kennen we wel de ceviche, een koud geserveerde marinade, maar veel verder reikt onze kennis van Peruviaanse gerechten niet. Dat is jammer want de Peruviaanse keuken, op dit moment erg in trek, verdient beter. Recent opende er een adres dat aan dat euvel wil verhelpen. King Kong – genoemd naar een bekend Peruviaans dessert – werd al opgepikt door een trendy publiek dat zich, omringd door een woud aan groene planten, graag uit zijn element laat halen.

Het meubilair ademt dezelfde bijzondere sfeer uit, met grote tenen stoelen en panelen in blank hout. Maar het meest opmerkelijk is zonder enige twijfel wat je hier voorgeschoteld krijgt.

De twee bedenkers hebben gekozen voor een formule waarbij je je bestelling doorgeeft aan de toonbank. De bereidingen neem je mee op een dienblad en degusteer je met de vingers. ‘Degusteren’ is hier het juiste woord, want zelfs al eet je volgens de regels van de fastfood, de kwaliteit en de smaken maken indruk. Die zijn overigens te danken aan een houtskooloven die recht uit Lima werd geïmporteerd en die toelaat de gerechten perfect te garen.

Wij namen de proef op de som met de lechón (€7,95), een warm broodje met speenvarken, gewikkeld in vetvrij papier en geserveerd in een tenen mand. Trouw aan de keuken van het land van de Inca’s, ging het geheel vergezeld van rode ui, een saus van criolla op smaak gebracht met een Japanse azijn, verse salade én ají, een dipsaus op basis van pepers. Leuk was ook dat de kaart een curiositeit als yucca opneemt (€3,50): hier wordt de knol gebakken (verrukkelijk om in een looksaus te dippen).

Fastfood betekent hier niet onverfijnd. Dat wordt ook in de verf gezet door de drankenkaart: je vindt hier artisanale pils van de Bertinchamps-brasserie (€2,20) en wijnen van Château de Gaure (€28), dranken die niet zouden misstaan in een sterrenzaak. Mis zeker ook het dessert niet, een krokant zandtaartje met dulce de leche (€3,95) van bij Lilicup, de uitmuntende cupcakewinkel.

open: ma & zo: 12 > 15.00, wo > vr: 12 > 15.00 + 19 > 22.30

02 537 01 96

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Gillis, Resto & Bar

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni