Resto: Le Phare du Kanaal

© Saskia Vanderstichele
Onze score

De façade van Le Phare du Kanaal is een heuse blikvanger: een immens fresco verbeeldt de strijd van een imposant schip, gevangen in een onrustig deinende zee. Deze stormachtige scène geeft niets weg van wat er aan de binnenkant schuilt.

Het moet gezegd, in dit gezellige decor van bakstenen en op de vlooienmarkt bij elkaar gesprokkelde meubilair – zoals een bijzondere imitatielederen bank op wieltjes – voel je je al snel helemaal thuis.

Aan de muren gunt de fototentoonstelling Regards croisés je een blik op de gezichten van de wijkbewoners, gefotografeerd door de deelnemers aan de workshop Ciné Vidéo van het Huis van Culturen en Sociale Samenhang.

Deze heel Molenbeekse sfeer staat symbool voor een oog voor het lokale, dat ook op de kaart wordt doorgetrokken. Die van de dranken bijvoorbeeld bevat bieren van de Molenbeekse Brasserie de la Senne en van het nog nabijer gelegen Brussels Beer Project uit het centrum. Op het bord komen enkel ter plekke bereide gerechten, belooft het krijtbord.

Op de formule voor 8 euro valt niets af te dingen: je krijgt er een kom soep voor – de dag van ons bezoek, één met butternut en venkel, geserveerd met versgebakken brood – en een quiche met prei, venkel en kaas. Akkoord, je vindt hier geen gastronomie met een grote G, maar wie dat hier komt zoeken, heeft er eigenlijk niets van begrepen. Er worden hier immers zoveel kleine accenten gelegd die zoveel zorg verraden, dat je hier dolgelukkig weer naar buiten gaat: de pompoenpitten en kardemom die de soep aromatiseren, de salade met notenolie die de quiche begeleidt, de algehele versheid van de producten…

Daar komt nog bij: de kleine maar fijne selectie natuurwijnen, een uitstekende muzieksmaak en een hartelijk welkom. Ook nog het vermelden waard: op de eerste verdieping van Le Phare is er een co-working-ruimte.

open: ma > vr van 9 > 20.00 & za van 10 > 20.00

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees meer over
Lees ook
BRUZZ Magazine
deze week
  • Marc Noppen (UZ Brussel): 'Zorgpersoneel vraagt niet alleen beter loon.'
  • Minister Dalle: 'Ik heb op tafel geklopt voor Brussel'
  • Big City: wat is het verhaal achter het gebouw van Parking Panorama?
  • Hier vind je BRUZZ in de stad
  • Archief
deze week
  • Lefto: 'Zonder de Vlamingen zou onze stad toch anders zijn'
  • Movie lovers unite! Our film reviews are back
  • London poet Jay Bernard, now in residency at Passa Porta
  • BRUZZ in the city
  • Archief
Neem een abonnement