Technoclub The Wood maakt plaats voor afterworkbar met infopunt

© Ivan Put
| Het Ter Kamerenbos

Le Flore opent in het hartje van het Ter Kamerenbos. Het is een infopunt voor natuurliefhebbers en wandelaars, maar je kunt er ook terecht voor een aperitief, een hapje en een afterwork. Vier jaar geleden was het nog The Wood, een technoclub geliefd bij ravers.

Die club is nu een volledige metamorfose ondergaan: “We zijn totaal afgestapt van dat concept,” vertelt Serge Vanderheyden, bezieler van Le Flore aan BRUZZ, “op de eerste etage komt er een infopunt over het Ter Kamerenbos met een bibliotheek. Je kunt er ook wandelkaarten vinden. Op de gelijkvloers kun je vanaf twaalf uur iets eten of drinken, een slaatje of een pizza bijvoorbeeld. We proberen hierbij zoveel mogelijk gebruik te maken van duurzame en lokale producten.”

In de namiddag krijgt de restobar een afterwork vibe: “Zo kunnen mensen hier na het werk even bijkomen met een lekkere cocktail,” klinkt het verder. “En elke donderdag vestigt het Respire concept zich hier.”

Respire is het vervolg op het succesverhaal La-Haut Viage, het afterwork dat de afgelopen zomers het dak van het Grand Casino op de Anspachlaan inpalmde. “We hebben als nieuwe locatie Le Flore gekozen omdat het zo rustig gelegen ligt,” zegt Miguel-Angel Perez Lavandera, organisator van Respire. “Vandaar komt de naam Respire ook. Mensen kunnen hier even uitblazen van hun harde werkdag.”

Le Flore opent van dinsdag tot en met zondag, van 12u tot middernacht.

INAUGURATIE LE FLORE 22/05, 17.00 uur, Floralaan 4, 1000 Brussel

INAUGURATIE RESPIRE 23/05, 17.00 uur, Floralaan 4, 1000 Brussel

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?