Wine In The City goedkoopste sterrenrestaurant van Brussel

Wie in een sterrenrestaurant wil eten hoeft niet altijd enorme sommen geld neer te tellen. Bij Restaurant Wine In The City in Jette kan je voor 12,33 euro een gang bestellen. Een driegangenmenu kost er zo’n 37 euro.

In een sterrenrestaurant betaal je vaak tussen de twintig en de veertig euro per gang. Dat onderzocht het besparingsplatform Flipit. In restaurant Wine In The City betaal je het minst per gang: 12,33 euro. Het menu bestaat uit drie gangen, dus je bent dan in totaal €37 kwijt. Op de tweede plaats komt Bozar Brasserie, waar je 44 euro betaalt voor drie gangen. Gemiddeld is dat 14,67 euro per gang.

Goedkoper tijdens de middag
De duurste sterrenzaak in Brussel is La Villa In The Sky aan de Louizalaan. Daar betaal je 51,67 euro per gang. Een driegangenmenu kost er al snel 155 euro. Vaak ben je in een sterrenrestaurant ook goedkoper af als je op de middag of in de week gaat eten. In het weekend en ’s avonds gaan de prijzen omhoog.

“De prijzen van sterrenrestaurants zijn gedaald door de crisis,” zegt Bram Vermeulen van Flipit. “Reden genoeg voor ons om te onderzoeken waar je het goedkoopst kan dineren.”

 

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
BRUZZ Magazine
deze week
deze week
  • Four (inter)national artists talk about their move to the capital
  • Trois directrices qui font souffler un vent nouveau sur les théâtres
  • Volta en Decoratelier tussen tijdelijkheid en toekomst
  • BRUZZ in the city
  • Archief
Neem een abonnement