Welkom Weekend lokt toeristen naar wijken

VisitBrussels organiseert dit weekend het Brussels Welkom Weekend. Met dit evenement willen ze vooral toeristen laten kennis maken met verrassende plekjes in Brussel, weg van de overbevolkte plaatsen die iedereen kent.

Zaterdag en zondag tussen 10 en 18 uur kan u in 29 wijken een parcours volgen dat u langs verrassende plekjes en verborgen achtertuintjes leidt. Het zijn de buurtcomités, verenigingen en de inwoners zelf die per wijk een feestelijk programma hebben opgesteld. Zo kan u bijvoorbeeld in Kuregem de brouwerij Cantillon bezoeken of in de wijk Anneessens de moestuin van de Papenvest gaan bekijken.

Het initiatief komt van VisitBrussels en wil aantonen dat een stad niet enkel bestaat uit grote gebouwen en musea. Dit evenement wil de mensen zin geven om de wijken van de 19 gemeenten van Brussel te ontdekken, zodat elke wijk en elke gemeente kan profiteren van het toerisme.

Partner Brussels Hotels Association (BHA) heeft naar aanleiding van dit Welkom Weekend ook een speciale actie opgesteld. Dagtoeristen kunnen tegen democratische prijzen overnachten in fantastische hotels en dit vanaf vrijdagavond 23 maart tot zondagavond 25 maart.

Meer informatie en deelnemende hotels kan u vinden op: www.brusselwelkom.be

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees meer over
BRUZZ Magazine
deze week
deze week
  • Vakantie in eigen stad: 40+ staycation tips
  • Openluchtzwembaden: 4 tips voor verkoeling
  • Wandelen langs de Vijvers
  • BRUZZ in the city
  • Archief
Neem een abonnement