Brusselse hoogmis van design is terug

Archiefbeeld

Op 28 en 29 september keert de Brussels Design Market terug naar de site van Thurn & Taxis. In een ver verleden was het design-evenement een typische rommelmarkt met allerhande voorwerpen van de midden jaren vijftig tot midden jaren tachtig. Vandaag behoort ze tot de Europese top van vintage design van de twintigste eeuw.

De Brussels Design Market is sinds zijn oprichting in 2002 een van de belangrijkste evenementen op de internationale designagenda. Tijdens de markt kunnen bezoekers Scandinavische, Belgische, Italiaanse, Franse en Amerikaanse meubels ontdekken, maar ook objecten in ceramiek en glas, collector’s items en accessoires in plastic, metaal, hout of bakeliet.

Dit jaar zet de organisatie Brusselse meubelontwerper en interieurarchitect Jules Wabbes in de kijker naar aanleiding van de 100 jarige viering van zijn geboorte. Wabbes werd geboren in Sint-Gillis en gaf les aan het Sint-Lukas instituut. Doorheen zijn carrière werkte de ontwerper vaak samen met Brusselse architect André Jacqmain.

Een weekendpass kost 25 euro, maar wie gewoon eens een kijkje wilt gaan nemen kan zondag gratis binnen. De markt is het hele weekend open van 10u ’s ochtends tot 18u ’s avonds.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?