Derde editie BXLBeerfest trekt 6.000 bezoekers

© BXLBeerFest via Facebook.
| Het was een nieuwe editie van het bierfestival op de site van Thurn & Taxis.

De derde editie van het BXLBeerfest heeft zo'n 6.000 bezoekers gelokt. Dat melden de organisatoren zondagavond. "In vergelijking met vorig jaar hebben we ongeveer 25 procent meer bezoekers", zegt mede-organisator Kevin Desmet. "Dat is opnieuw een groot succes. We zijn ook heel trots dat we dit jaar een aantal culinaire sessies hebben kunnen organiseren met topchefs, dat heeft ook een ander publiek gelokt."

Bekijk ook onze videoreportage van het BXL Beer Fest.

Net als bij de vorige edities was er alleen plaats voor "onafhankelijke brouwerijen die kwalitatieve, artisanale bieren aanbieden", en niet voor industriële bieren. Ditmaal kon de bezoeker proeven van de productie van 60 brouwerijen, waarvan ongeveer de helft uit België en de andere helft zowel uit andere Europese landen als uit de Verenigde Staten en Canada.

In totaal werden er 350 bieren voorgesteld. "Brouwerij de Garde Brewing uit Portland sprong er voor mij persoonlijk uit," zegt Kevin Desmet, "net als Mills Brewing, uit het Verenigd Koninkrijk. Daarnaast waren er natuurlijk de verschillende Brusselse brouwerijen. Onze culinaire sessies hebben ook heel veel mensen gelokt, veel mensen met een andere interesse dan bier, die dus misschien minder vertrouwd waren met bier en de culinaire combinaties die daarmee mogelijk zijn".

Zoals de voorbije jaren hebben de organisatoren erover gewaakt dat de bezoekers heel wat nieuwe brouwerijen en bieren ontdekken. "We vernieuwen elk jaar de helft van onze line-up", klinkt het. "De Belgische brouwerijen blijven grotendeels dezelfde maar in het buitenland zoeken we nieuwe producenten. En elk jaar vinden we die ook, het aanbod blijft groeien."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?