| Op de autocatwalk wordt met blitse supercars geparadeerd.

Eerste Brussels Auto Show brengt autocatwalk, hypercars en influencers naar Heizel

RV
© BRUZZ
02/01/2024

Is de ‘pimped-out, chromed-out truck mobile’ terug van (nooit) weggeweest? Als je het aan de organisatoren van de Brussels Auto Show vraagt wel. De alternatieve autobeurs, opvolger van het afgelaste klassieke Autosalon, zal van 17 tot en met 21 januari plaatsvinden op de Heizel. Met blitse supercars, influencers en een autocatwalk hopen de organisatoren duizenden liefhebbers te lokken.

In januari 2023 werd de honderdste editie van het Brusselse Autosalon meteen ook de laatste. Dat kondigde de organisator en autofederatie Febiac vorige mei aan. D’Ieteren en BMW hadden afgehaakt, waardoor Febiac zich gedwongen zag om het salon in 2024 te annuleren. Met de Brussels Auto Show wil de Nederlandse eventorganisator 402 Automotive het gat vullen met een alternatieve autobeurs.

De beurs is eerder gericht op de autoliefhebber dan op de autokoper, zo meldt de organisatie dinsdag in een persbericht. Volgens Ronald van den Broek, directeur van 402 Automotive, wordt het “een autoshow boordevol beleving en entertainment.”

Er worden in tegenstelling tot het Autosalon niet alleen auto’s tentoongesteld, maar ook motoren, trucks en vans. “Daarnaast hebben we een sterk netwerk van nicheautobouwers in het hyper- en supercarsegment,” vertelt de organisator.

60.000 vierkante meter

De beurs zal doorgaan in de hallen 5, 6, 7, 8, 9 en de Patio en strekt zich uit over bijna 60.000 vierkante meter. Volgens de organisatie zijn er al bijna 70.000 tickets verkocht.

“De centrale plek wordt Paleis 5, waar we de car catwalk presenteren,” zegt van den Broek. “Deze publiekstrekker organiseren we al enkele jaren op onze grote indoor autoshows in Nederland en zal de mooiste hypercars tonen, zoals een Pagani van vier miljoen. Maar ook influencers zoals de Nederlandse Enzo Knol en Shmee150, en de Belgische POG komen met hun auto’s naar de Heizel.”

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni