Elke woensdag dance battles aan de Kunstberg

20200715 Detour Cyphers
© Detours Festival
| Dit jaar treft de organisatie maatregelen zodat de dansers en het publiek de nodige social distance kunnen bewaren.
© Detours Festival
| Dit jaar treft de organisatie maatregelen zodat de dansers en het publiek de nodige social distance kunnen bewaren.

Woensdagavond vinden de Detours Cyphers opnieuw plaats op het Museumplein aan de Kunstberg. Voor het eerst zullen de dance battles ook live te volgen zijn via Facebook .

De Detours Cyphers zijn een gelegenheid voor jong en oud om deze zomer samen te dansen of te genieten van dans in Brussel. Elke woensdagavond tussen zes en acht kan je op het Museumplein aan de Kunstberg tijdens verschillende dance battles nieuw hiphoptalent bewonderen of je eigen talenten aan de wereld tonen.

“Iedereen kan zich de avond zelf inschrijven,” zegt Camillie Philippot van Detours Cyphers. “Elke week kunnen ongeveer vijftien tot dertig dansers deelnemen. In verschillende rondes nemen ze het tegen elkaar op. Het publiek bepaalt de winnaar: elke toeschouwer krijgt een kaart die aan de ene kant rood en aan de andere kant wit kleurt. Met die kaart kan je na elke battle voor je favoriete danser stemmen.”

Grote finale

Toch ligt de nadruk niet op competitie. “De sfeer is eerder bon enfant,” vertelt Philippot. “We willen street dance van de straat naar een breder publiek brengen, hiphop heeft de kracht om mensen samen te brengen.” Alleen zullen dat omwille van de coronamaatregelen minder mensen zijn dan gewoonlijk. “Daarom zullen we de battles dit jaar voor het eerst livestreamen via Facebook. Het publiek zal zo ook van thuis uit van de battles kunnen genieten en stemmen voor zijn favoriete deelnemer,” aldus Philippot.

Aan het einde van de zomer, in september, volgt de grote finale. De winnaars van elke week zullen het tegen elkaar opnemen in een laatste ultieme battle. Wie de smaak te pakken heeft, kan genieten van nog meer hiphop op het Detours Festival 2020 dat van 23 tot 26 september plaatsvindt op verschillende locaties in Brussel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?