Schaarbeekse vertegenwoordigt België op internationale beroepscompetitie

© Facebook
| Schaarbeeks bakkerijwonder Alexandra Genin

WorldSkills is een internationale competitie die om de twee jaar wordt georganiseerd om uit te maken wie het beste is in zijn of haar beroep. De 20-jarige Alexandra Genin neemt er deel in de bakkerijcategorie. "Het is een eer, ik had nooit gedacht dat ik België in mijn werk zou kunnen vertegenwoordigen.”

De jonge Brusselse is gediplomeerd in banketbakken en specialiseert zich in de chocolaterie. Aanvankelijk waren het de pleegouders die haar op jonge leeftijd naar de bakkersschool stuurde, “maar ik kon er al snel mijn creativiteit in kwijt,” laat ze weten in een interview met Sudinfo. “Dat ik ooit zo ver als nu zou geraken, had ik nooit gedacht. Het is een heuse eer.”

Professionele coach

Meteen nadat bekend werd gemaakt dat Genin een plaatsje op het WorldSkills in Rusland had veroverd, kreeg ze een professionele coach aangewezen die haar kneedde naar de wensen van de competitie waarvan het startschot gisteren werd gegeven.

Het Schaarbeekse bakkerijwonder strijdt op dit moment met negentien andere concurrenten voor de eerste plaats.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?