review

'Adieu les cons': Terry Gilliam op z'n Frans

Onze score

We gaan nog rapper een vaccin tegen het coronavirus vinden dan een genre of spelregister dat Virginie Efira niet aankan.

De Brusselse filmster uit Sibyl van Justine Triet, het nog uit te komen Benedetta van Paul Verhoeven en publieksfavoriet Le grand bain speelt een kapster die niet lang meer heeft te leven en alles op alles zet om de zoon terug te vinden die haar meteen na de geboorte werd afgenomen. Ze krijgt de hulp van een opzijgeschoven ambtenaar die een zelfmoordpoging overleefde, en een blinde archivaris met een fobie voor politiemannen.

Op het filmfestival van Namen viel geen enkele film méér in de smaak bij het publiek dan deze doldwaze, antiautoritaire parabel. Regisseur, scenarist en acteur Albert Dupontel draagt de opvolger van het in de smaak gevallen Au revoir là-haut op aan Terry Jones, de Monty Python die begin dit jaar overleed. Maar zelfs een blinde archivaris ziet dat Adieu les cons vooral zwaar beïnvloed is door Brazil van die andere Python, Terry Gilliam. Bekijk de trailer om te weten of u zijn burleske stijl en humor lust.

ADIEU LES CONS
FR, dir.: Albert Dupontel, act.: Virginie Efira, Albert Dupontel, Nicolas Marié

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?