Jeugdfilmfestival Filem'On schiet uit de startblokken

De dertiende editie van Filem’On – het Internationaal Filmfestival voor Jong Publiek – biedt een publiek van 2 tot 16 jaar meer dan 130 films aan. Vijf tips voor wie niet weet waar te beginnen.

Cine-concert Uitkijken naar uitvindingen

Filem’On opent op woensdag 23 oktober met een filmconcert rond het thema Uitkijken naar uitvindingen. Zeven animatiefilms worden live begeleid door twee Brusselse muzikanten. In het met een Oscar bekroonde Mr Hublot zet een robothuisdier de boel op stelten.

1680 FILEMon Mr Hublot
Mr Hublot

Bijzondere beestjes

Een compilatie van acht korte animatiefilms voor de allerkleinsten. Het gaat om recente films uit verschillende landen met dieren in de hoofdrol. Zo verhaalt het poëtische en jazzy Angel’s trumpet uit Estland over de kolibrie.

1680 FILEMON Angels-Trumpet-Martinus-Klemet-01
Angel’s trumpet

Lotte, op zoek naar de draken

Verbluffend kan je de animatie niet noemen maar de Esten Heiki Ernits en Janno Põldma weten wel hoe je een zachtaardig, vrolijk, lief verhaal vertelt. Zie ook Lotte en de maansteen en Lotte van Uitvindersdorp.

Lotte, op zoek naar de draken
Lotte, op zoek naar de draken

Kapsalon Romy

Het paard van Sinterklaas, de beste Sinterklaasfilm aller tijden, was geregisseerd door Mischa Kamp en gebaseerd op een kinderboek van Tamara Bos. Het Nederlands duo zit ook achter deze familiefilm over een een kapster die last krijgt van Alzheimer en haar kleindochter Romy.

Kapsalon Romy
Kapsalon Romy

Pinocchio

Met een onverslijtbare Disney-klassieker uit 1940 speelt Cinematek in op Filem’On en de focus op uitvindingen. In Pinocchio vervult een vallende ster de wens van houtsnijder Geppetto: zijn marionet komt tot leven.

1680 FILEMon Pinocchio
Pinocchio

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?