Pirates of the Caribbean: On stranger tides

“Nu gaan ze al films baseren op pretpark-attracties,” schamperden we in 2003 toen Pirates of the Caribbean de bioscopen enterde. Maar zo zot was het idee niet, toch niet vanuit commercieel oogpunt.

De drie piratenfilms brachten zomaar even 1,8 miljard dollar op.

De vierde aflevering ging zaterdag in wereldpremière tijdens de hoogmis van de artistieke cinema. Het Festival van Cannes was maar al te blij met de glamourboost getekend Penélope Cruz (die Keira Knightley moet doen vergeten) en Johnny Depp. Zijn Jack Sparrow is en blijft een heerlijke lapzwans-held, de gekste piraat langs deze kant van de Somalische wateren.

Avontuur nummer vier is meer van hetzelfde. Zoals een pretparkattractie ook altijd hetzelfde rondje draait. Wel is men zo slim geweest om na de chaos van deel drie de ernst wat op te schroeven. Zoals gewoonlijk duurt de bombast iets te lang. Er blijven maar gevechten losbarsten en Sparrow heeft zich nog maar pas uit de ene netelige situatie bevrijdt of hij zit alweer in de rats.

"Met Captain Jack kunnen we nog vele kanten op, er is nog materiaal genoeg voor amusement," zei Depp. Zout of suiker de popcorn maar, deel vijf komt eraan. Hopelijk niet in 3D, want die voegt niets toe en verdoft de kleur.

zalen: Kinepolis, Le Stockel, UGC De Brouckère, UGC Gulden Vlies

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees meer over
BRUZZ Magazine
deze week
deze week
  • Move (on): Tg STAN tegen de status quo
  • Swing: balance ton âme
  • Base Design: from Brussels with love
  • BRUZZ in the city
  • Archief
Neem een abonnement