review

Review: Scary stories to tell in the dark

Onze score
  • US, dir.: André Øvredal, act.: Zoe Margaret Colletti, Michael Garza, Gabriel Rush

Richard Nixon staat op het punt president van Amerika te worden en de oorlog in Vietnam blijft maar jonge levens eisen, maar dat is niet de horror die Stella en haar kleine vriendenkliek noodgedwongen trotseren.

De tieners hebben in een spookhuis het boek van een gedemoniseerd meisje gevonden en daar verschijnen enge verhalen in die hen confronteren met hun grootste angsten, waarna ze spoorloos verdwijnen. De jonge acteurs vallen lichtjes tegen, mogelijk omdat ze niet goed geregisseerd zijn, maar de filmstijl is van fluweel, de decors en decorstukken zijn geen brol en de uiteenlopende monsters zijn kunstwerkjes die geen computereffecten nodig hebben om indruk te maken.

De regie was in handen van André Øvredal, de Noor die opviel met Trollhunter, maar je herkent de hand van producent-scenarist Guillermo del Toro. Niet de nieuwe The Shape of Water, wel een fijne huiverfilm voor jonge volwassenen én horrorliefhebbers die nostalgisch zijn naar de eerste keer dat een film, boek, kampvuurverhaal of perfect vertelde stadslegende hun het slapen belette.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?