Zomer in de stadsbioscoop (2)

Schouwburgen, kunstpaleizen en cultuurtempels mogen van een zomerslaap genieten, een echte bioscoop sluit nooit. Wij gidsen u door het aanbod aan zomerfilms in augustus.
Bridesmaids

release: 3 augustus 2011 - Van Paul Feig, met Kristen Wiig, Rose Byrne en Maya Rudolph.

verhaal: Annie, die financieel en amoureus aan de grond zit, neemt het voortouw tijdens een wilde trip met de bruidsmeiden van bruid Lilian.

Dat belooft! Producent Judd Apatow (Knocked Up, The 40 Year Old Virgin, Superbad) heeft een neus voor talent en pikt er de betere Amerikaanse komedies (én grappig én gevoelig) steeds weer uit. Bridesmaids geeft alle idioten lik op stuk die bazelen dat vrouwen niet grappig kunnen zijn.
Opgepast! Voor zeemzoete huwelijksromantiek bent u aan het verkeerde adres. De personages en situaties zijn vrij herkenbaar. Die Kristen Wiig zuipt en grapt iedereen onder tafel.

Green Lantern (3D)

release: augustus 2011 - Van Martin Campbell met Ryan Reynolds, Mark Strong,

verhaal: Een testpiloot wordt dankzij een ring de eerste menselijke rekruut van een broederschap dat over de intergalactische orde waakt maar zelf in gevaar is.
Dat belooft! Het budget wordt op 200 miljoen dollar geschat. Ouwe rot Martin Campbell (James Bond, Zorro)moest dus niet zuinig zijn met het vuurwerk en de speciale effecten.
Opgepast! Amerika struikelde over het lawaai en het mager scenario. In Europa zijn we niet eens vertrouwd met deze superheld uit de stal van DC Comics (Superman, Batman).

Mr. Nice

release: 10 augustus 2011 - Van Bernard Rose met Rhys Ifans, Chloë Sevigny, David Thewlis

verhaal: Een Oxford-alumni uit Wales raakt verslingerd aan marihuana en aan het grote geld dat met marihuanasmokkel gemoeid is. De vriendelijkheid zelve en hoogst intelligent slaagt deze dandy er in internationaal gouden zaken te doen. Hij houdt de CIA, de MI6, de IRA, de maffia en Pakistaanse telers aan de praat alsof het niets is en heeft nog tijd over voor een familieleven met vrouw en kind.
Dat belooft! De opkomst en ondergang van een drugsbaron heeft al meer dan een filmregisseur geïnspireerd tot ernstig drama met explosies van geweld. Daarmee vergeleken is Mr. Nice een luchtige zomerfilm. Een pluim voor de acteurs!
Opgepast! Het verhaal is niet geloofwaardig. Maar wel waar gebeurd. Toch als we de autobiografie van Howard Marks moeten geloven.

Captain America: The First Avenger

release: 17 augustus 2011 - Van Joe Johnston met Chris Evans, Samuel L. Jackson, Hugo Weaving

verhaal: De dappere maar tengere Steve Rogers werkt mee aan een wetenschappelijk experiment en verandert in Captain America. Amerika kan deze supersoldaat goed gebruiken tijdens de Tweede Wereldoorlog want Hitler beschikt met Red Skull over een gevaarlijke smeerlap.
Dat belooft! We zien Captain America volgend jaar terug in The Avengers, een blockbuster met Iron man, The incredible Hulk én Thor.
Opgepast! Marvel Comics probeert al haar superhelden de stap van strip naar film te laten zetten. Velen zijn ons niet bekend. Captain America is bijzonder patriottisch.

Conan the Barbarian (3D)

release: 17 augustus 2011 Van Marcus Nispel met Jason Momoa, Ron Perlman, Rose McGowan

verhaal: Conan wil zich wreken op de moordenaar van zijn vader. Zijn persoonlijke vendetta ontaardt in een episch gevecht tegen reusachtige rivalen en moordlustige monsters. De barbaar beseft dat hij de enige is die de naties van Hyboria kan behoeden voor een bovennatuurlijk kwaad.
Dat belooft! Fans van Sword & Sorcery likkebaarden bij de gedachte aan de terugkeer van de bekendste barbaar aller tijden. Conan kennen we vooral van de twee films waarin Arnold Schwarzenegger zijn spieren laten rollen. Maar de mythologie werd eerst en vooral uitgewerkt in een reeks boeken.
Opgepast! De man die Schwarzenegger moet doen vergeten heet Jason Momoa. Hij leerde acteren in Baywatch.

Burke and Hare

release: 24 augustus 2011 - Van John Landis met Andy Serkis, Simon Pegg

verhaal: De Ierse moordenaars en grafschenners Burke en Hare voorzien een professor anatomie in in het Edinburgh van 1828 van lijken.
Dat belooft! Regisseur John Landis heeft klassiekers op zijn naam staan als An American werewolf in London, The Blues Brothers en Thriller, de legendarische videoclip van Michael Jackson. Simon Pegg is de geweldig grappige kerel uit Shaun of the dead en Hot Fuzz.
Opgepast! De Engelse pers was niet laaiend enthousiast over deze macabere komedie.

Final Destination 5 (3D)

release: 24 augustus 2011 - Van Steven Quale, met Nicholas D'Agosto, Tony Todd, Emma Bell

verhaal: The same old shit. Iemand met een voorgevoel redt een groep mensen van een gewisse dood. Pietje de Dood neemt dat niet en spant zich in om de overlevenden om te brengen.
Dat belooft! De scenaristen maken er een sport van om zo inventief mogelijk te zijn in het bedenken van een onwaarschijnlijk, idiote of wrede manier om aan je einde te komen.
Opgepast! Als je er eentje gezien hebt, heb je ze allemaal gezien.

One Day

release: 24/8 Van Lone Scherfig, met Anne Hathaway, Jim Sturgess

verhaal: Emma is van bescheiden afkomst en wil van de wereld een betere plaats maken. Dexter is een rijke charmeur en ziet de wereld als zijn speelterrein. Elk jaar ontmoeten ze elkaar op 15 juli en overlopen waar ze staan.
Dat belooft! Is Anne Hathaway geen schatje? Jim Sturgess (The way back, Across the universe) is een rijzende ster. De Deense regisseur Lone Scherfig kan met An education een adelbrief voorleggen.
Opgepast! Voor romantiek die je niet zomaar kan afwimpelen als prefab.


Rise of the Planet of the Apes

release: 10 augustus 2011 - Van Rupert Wyatt met James Franco, Freida Pinto, Andy Serkis

verhaal: Ondanks de belachelijke apenpakjes, de torso van Charles Heston en het gemoraliseer werd The planet of apes (1968) een SF-klassieker. De vervolgen waren niet veel soeps. Zelfs de remake van Tim Burton scheerde geen hoge toppen. Maar het idee van een wereld waarin de rollen omgedraaid zijn en intelligente apen over de opgejaagde mensen heersen blijft tot de verbeelding spreken. Vandaar deze nieuwe poging om de franchise uit het slop te trekken. Net als bij de reboots van Star Trek en X-men vertelt men wat vooraf gaat aan de mythe. Hoe zijn de vermaledijde apen zo slim en heerszuchtig geworden? Voor het eerst worden de apen niet gespeeld door gekostumeerde acteurs met dank aan de computertechneuten van Weta Digital (The lord of the rings, King Kong).

De Smurfen (3D)

release: 3 augustus 2011 - Van Raja Gosnell

verhaal: Achternagezeten door Gargamel belanden zes smurfen via een magische doorgang in het New York van vandaag. Ze krijgen onderdak van aanstaande ouders. Vooral de man vraagt zich af of hij wel een goede papa zal zijn.
Dat belooft! De film telt 1.014 visuele effecten en 1.557 opnames in stereoscopisch 3D. Een leger van 268 man werkte 358.000 uur aan het animeren van de Smurfen.
Opgepast! De smurfen zijn in het format van de Amerikaanse familiekomedie gewrongen. Ze overleven dat wel maar verdienen beter.

La prima cosa bella

release: 3 augustus 2011 - Van Paolo Virzì met Micaela Ramazzotti, Valerio Mastandrea,

verhaal: Een chaotische, extravagante vrouw vecht na een wild leven met kanker. Is verzoening met haar zoon Bruno, een depressieve leraar, nog mogelijk?
Dat belooft! De tragikomedie over het leven wisselt humor met emotie af en wist alvast de Italianen te overtuigen.
Opgepast! Meer dan een Franse filmjournalist maakt de vergelijking met de grootmeesters van de Italiaanse komedie om vervolgens te preciseren dat Virzì dat niveau niet haalt.

Trash

release: 3 augustus 2011 - Van Carles Torras met Oscar Jaenada, Assumpta Serna

verhaal: Clara breekt met haar vriend, een rockzanger die haar bedriegt. Zus Susana staat op het punt te bevallen maar haar echtgenoot heeft het te druk met zaken. Moeder Carmen heeft borstkanker.
Dat belooft! De Spaanse regisseur gelooft in dappere, onafhankelijke films over echte mensen met echte problemen. Hij probeerde een kritische film te maken die de samenleving toont zoals ze is.
Opgepast! Trash dateert van 2009 en kon voorlopig nergens potten breken.

Horrible Bosses

release: 17 augustus 2011 - Van Seth Gordon met Jennifer Aniston, Colin Farrell, Jason Bateman

verhaal: Drie beste vrienden hebben elk een leuke vriendin en een toffe woning. Maar drie verschrikkelijke bazen staan hun geluk in de weg. Ze broeden een plan om hen uit de weg te ruimen.
Dat belooft! Op de premisse zit snee. De cast mag gezien worden. Vulgariteiten worden niet geschuwd. En als ze grappig zijn, is dat een voordeel.
Opgepast! Wel meer media hadden een stoutere komedie gewild maar niemand vindt dit horrible.

Les Bien-aimés

release: 24 augustus 2011 - Van Christophe Honoré, met Catherine Deneuve, Chiara Mastroianni, Louis Garrel

verhaal: "De dochter zijn van Catherine Deneuve en Marcello Mastroianni, dat moet vreemd zijn," vertelde Honoré aan Agenda ten tijde van Les chansons d'amour. In die film over de liefde en de dood zingen de acteurs gevoelige liedjes telkens hun personages hun gevoelens moeilijk kunnen uit. In Les bien-aimés schitteren opnieuw liedjes die troost bieden als de liefde zich van haar wrede kant laat zien. Deneuve is Madeleine. In de jaren '60 zocht ze in Praag haar nieuwe man op maar de Russische tanks verhinderden dat. Dertig jaar later is haar dochter smoorverliefd op een man in Londen die zich niet in staat acht om te beminnen. En wie speelt Deneuves dochter? Chiara Mastroianni.

Impardonnables

release: 17 augustus 2011 - Van André Téchiné met André Dussollier, Carole Bouquet

verhaal: De zestigjarige Francis stopt onverwacht met schrijven wanneer hij verliefd wordt en zich met de knappe Judith terugtrekt op een Venetiaans eiland. Wantrouwig huurt hij de jonge Jérémie in om haar te achtervolgen.
Dat belooft! André Téchiné is niet de man van de flits maar de man van de carrière, van de jaar na jaar met vakmanschap en liefde gedraaide kwaliteitsfilm.
Opgepast! Er valt niet veel op aan te merken maar de film is niet zo meeslepend en geweldig goed verteld als Les témoins of La fille du RER.

Cowboys and Aliens

release: 24 augustus 2011 - Van Jon Favreau, met Daniel Craig, Harrison Ford

verhaal: Een ruimteschip landt in het Arizona van 1873. Een handvol dappere cowboys is niet van plan om de Aliens vrij spel te geven.
Dat belooft! Minsten twee doorgewinterde filmsterren vonden een mix van western en science fiction geen idioot maar een origineel idee.
Opgepast! Als we massaal gaan kijken valt Ridders en aliens, Romeinen en aliens en holbewoners en aliens niet meer te vermijden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel
BRUZZ Magazine
deze week
  • Drugs steeds zichtbaarder in het straatbeeld
  • Arno's intimi over zijn postume album 'Opex'
  • Het nieuwe Brusselse afvalbeleid uit de doeken gedaan
  • Hier vind je BRUZZ in de stad
  • Archief
deze maand
  • Youth Through The Lens: la Gen Z s'expose au MAD
  • Aboubakr Bensaihi: de Molenbeekse 'Rebel' van Adil & Bilall
  • Nils Frahm: the world's most influential pianist goes off-key
  • BRUZZ in the city
  • Archief
Neem een abonnement