De vijf inzichten

De vijf inzichten van Marc Du Marais: ‘Volg je eigen ritme’

1829 Marc Du Marais La Muerte 1829 Marc Du Marais La Muerte

De Brusselse rockgroep La Muerte heeft dit jaar de gezegende leeftijd van veertig jaar bereikt. Frontman Marc Du Marais geeft u enkele tips mee om het minstens even goed te doen.

Bekijk elke avond een tekenfilmavontuur van Road Runner en Wile E. Coyote
Een boterham met choco valt nooit met de goede kant op de grond. Wanneer het tegenzit, toveren deze figuren een glimlach op je gezicht, plaatsen de dingen in perspectief en geven kracht om een doel te bereiken. Met wat hardnekkigheid kan je mislukkingen omzetten in succes, ook al lijkt de complete catastrofe dichterbij. Bedankt, animator en regisseur Chuck Jones!

Je moet altijd aan de dood denken
De dood verleidt me meer dan wat dan ook. Je moet een prachtige vriendschap met de dood sluiten, zodat je er klaar voor bent wanneer hij komt. Kom stil en ongemerkt, dood, zodat ik je niet voel aankomen en het plezier van sterven ervoor zorgt dat ik weer wil leven.

Vlieg als een vlinder, steek als een wesp
Volg kalm je eigen ritme, zonder de tijd te forceren. Vliegen als een vlinder, om dan, als het nodig is, te steken als een wesp. Zo'n manier van leven kan je bevrijden van mentale druk. Leer iets uit elke levenservaring en integreer het, zonder zaken te willen forceren.

“Kies de hemel voor het klimaat, de hel voor het gezelschap”
Dit is een quote van de Amerikaanse schrijver Mark Twain. Mijn geestigste vrienden zijn ook de meest geschifte. Het zijn bepaald geen engeltjes, maar ik kan ze niet missen. Wat verboden is, is nu eenmaal vaak ook het meest spannende. Laat ons dus met plezier in zonde leven.

“Pas op met het spelen van een genie, want je dreigt er zelf een te worden”
Ik laat de interpretatie van deze enigmatische zin van Salvador Dalí over aan de lezers. Geloof in ieder geval in je creatieve potentieel. Que la force soit avec vous!

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?