Eye-catcher: Tin Fingers

Drie jaar na zijn in zwoele tropenkleuren gedrenkte ep No hero, tikt Tin Fingers aan met zijn debuutplaat. Tenminste, in zijn livegedaante. Op de eigenlijke release is het nog even wachten.

Almost never no love zal het debuutalbum van de Antwerpse band heten. Voor de fysieke release moet je nog geduld oefenen tot na de zomer, maar deze vrijdag laten de groepsleden hun prematuurtjes wel al uit in de Ancienne Belgique. “Zo zien we wat werkt en wat niet, en kunnen we eventueel nog dingen bijsturen. Dat is een heel relaxed gevoel,” zegt zanger Felix Machtelinckx over Tin Fingers' nieuwe uitstapjes tussen droom- en synthpop. “In de aanloop naar de release brengen we regelmatig singles uit en maken we videoclips. We nemen graag de tijd voor wat we doen. Je debuteert maar één keer.”

Voor het artwork van ep No hero werkte Tin Fingers samen met de Amerikaanse fotograaf Ben Zank, terwijl Jasper Maekelberg producete. Deze keer doet de band alles zelf. “De plaat is heel persoonlijk, het voelde raar om die dingen uit handen te geven. Zelf producen vond ik heel verfrissend. Ik kon langer met de liedjes bezig zijn en dieper gaan. Het heeft enorm geholpen om te maken wat ik wilde.”

De single 'Fomo for kids' kenden we al, over de liefde die je nodig hebt als kind en de fear of missing out. “Ik heb mijn vader vroeg verloren,” vertelt Machtelinckx. “Dat heeft mijn leven bepaald, maar heeft me ook gemaakt tot wie ik ben.” Songs schrijven deed Machtelinckx tijdens een retraite aan zee, in het appartement van zijn grootmoeder. “Die verte van de zee, die diepte vond ik mega-inspirerend.” Het liedje 'I love the countryside' gaat over die liefde voor de natuur en de stilte. “Ik ben niet zo'n stadsmens, ooit moet ik op het platteland gaan wonen.”

Dat de nieuwe liedjes met valentijn het ruime sop van de AB in worden gestuurd, is niet toevallig. “Die datum hebben we bewust gekozen. We willen de liefde vieren, in al haar imperfectie. Dat is ook waar de plaat over gaat. Over die kleine onvolkomenheden die heel menselijk zijn, en die het leven uiteindelijk zo schoon maken. De perfectie bestaat niet, maar dat is dan weer perfect.” (Lacht)

De romantici van Tin Fingers hebben zowaar een blind date aan hun concert verbonden. “Via een vragenlijst op onze site proberen we de perfecte match te vinden. Dat duo mag samen gaan eten en daarna naar onze show. Hoe we dat ideale koppel zullen vinden? Dat laat ik over aan onze drummer, Marnix Van Soom. Hij doctoreert in de fysica en sterrenkunde, hij zal wel een goede methode vinden. Anders wordt het een hele namiddag puzzelen.”

Zonder te nieuwsgierig te zijn, heeft hij zelf de perfecte liefde gevonden? “Uiteraard. (Lacht) Ik ben getrouwd en binnen een paar weken word ik vader. Wie weet komt de kleine de veertiende. Dan hebben we een dubbele bevalling.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Lees meer over

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?