Feestjes, feestjes en nog eens feestjes in het eerste weekend van oktober

© lyoncapitale.fr
| Nuits Sonores wordt in Lyon traditioneel afgesloten met een stevig feestje op Place Bellecour in het hartje van de stad.

Volop uitgaansgelegenheid dit weekend in Brussel. Denk aan Nuits Sonores, Europalia of, een beetje buiten de stad, Oosthoek Live. BRUZZ lijst de mogelijkheden voor je op.

Europalia Opening Party

Het tweejaarlijkse kunstfestival Europalia vond zijn inspiratie dit jaar in Roemenië. De openingsavond vindt zaterdag plaats in Les Brigittines. Belgische en Roemeense artiesten gaan er ongeziene samenwerkingen aan, zoals een orkest van sprekers die elektroakoestische werken interpreteren. Later op de avond is het podium voor dj’s uit Boekarest. Wij hadden artistiek directeur Dirk Vermaelen eerder al in A La Carte.

In A La Carte spraken wij al over Europalia.

Alles es just festival

Alles es just is meer dan een feestje, vandaar ook dat het een festival heet. Het festival gaat van vrijdag tot en met dinsdag in Schaarbeek door. Er zijn filmvertoningen, expo’s, workshops en veel meer. Op zaterdagavond is er wel een feestje in de Goossenstraat, waar het oude volkscafé Aux Trois Rois speciaal voor het festival weer tot leven wordt gewekt. Verschillende Brusselse dj’s lossen elkaar af en spelen muziek uit de collectie van het café. Bekijk hier de planning.

Wij gingen alvast op bezoek bij Alles es Just.

Oosthoek Live

En even buiten de stad in Dilbeek vindt Oosthoek Live plaats. BRUZZ heeft er een outdoor stage waarop verschillende BRUZZ-dj's zullen draaien. De line-up vind je hier.

De organisatoren van Oosthoek Live hadden we eerder al in onze radiostudio.

Nuits Sonores

Vanaf donderdag wordt Bozar al ingepalmd door Nuits Sonores en European Lab Brussels. Er zijn debatten, sprekers, kunstenaars en feestjes. Iedere avond feestjes. Vrijdagavond zijn er dj-sets, live-performances en concerten tot 4u ‘s nachts in Bozar, gevolgd door een afterparty in C12. Op zaterdag is er uiteenlopend dagprogramma in Bozar, gevolgd door The Loop in de avond, waarbij feestvierders drie verschillende locaties in de kanaalzone kunnen bezoeken: Kanal (met onder meer dj AZF), La Vallée (Under my Garage) en Be-Here (Culte Agency). Zondag wordt het festival in Kanal afgesloten met nog maar een feestje (een rave-party dit keer) tot 23u. Voor het volledige, zeer uitgebreide programma, check de Facebookpagina.

Afro Heat Party

In Sunset Club kan je uit de bol gaan op 70’s Afromuziek, denk aan afrobeat, soukous en afrofunk. Dj ReeDoo verzorgt de muziek en voor 5 euro ben je erbij. Meer info vind je hier.

Volta x Excite

Het netwerk van Excite Music brengt Bed Rugs, Krakow Loves Adana en Edsun naar Volta. De alternatieve r&b vergezeld van hedendaagse dans van Edsun start zaterdag om 20u15, om 20u15 volgen de mysterieuze gitaarsongs van Krakow Loves Adana en het Antwerpse Bed Rugs sluit de avond vanaf 22u15 af met psychedelische pop. Check de eventpagina.

Byrrrh Bang III

Bij Byrrrh and Skate in Anderlecht kan je luisteren naar punk, hardcore en stoner metal-muziek of meedoen aan een skatewedstrijd met een behoorlijk goedgevulde prijzenpot. Kijken mag ook natuurlijk. De activiteiten beginnen zaterdag vanaf 12u30 en duren tot 2u. Bekijk de details hier.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?