Lous and the Yakuza siert Franse Vogue

© Vogue

De Brusselse popsensatie Lous and the Yakuza (26) staat deze maand op de cover van het Franse modeblad Vogue. “Een postmoderne muze,” noemt de redactie haar.

Op de cover draagt de Brusselse zangeres een zilverkleurige jurk van Louis Vuitton, die eruit ziet als een opengeritst boek. Volgens Vogue is Lous and the Yakuza de persoonlijke muze van de Frans-Belgische ontwerper Nicolas Ghesquière, creatief directeur van Vuitton. “Haar hypnotiserende blik, aanstekelijke lach en spontaniteit” maken haar de ideale covergirl voor het oktobernummer, zegt de redactie.

In november komt Lous and the Yakuza met een nieuw album ‘Iota’. Voor de promotie kijkt ze dus niet alleen naar eigen land. De zangeres heeft de aandacht van de Fransen al langer beet. Deze zomer speelde ze nog in een vol Stade de France in Parijs het voorprogramma van de Britse band Coldplay. Ook haar vorige album ‘Gore’ haalde de Franse hitlijsten.

Vuitton-tas

Bij het coverinterview hoort een luchtige ‘What’s in my bag’-video. Lous and the Yakuza toont dat ze altijd twee paar oortjes op zak heeft om muziek te luisteren, zodat er minstens eentje opgeladen is. Met haar privégsm houdt ze ervan om audioberichten op te nemen, zegt ze. Of om gesprekken met haar vader op te nemen, zodat ze zijn verhalen over Congo niet vergeet.

Ze haalt ook een oogpotlood, balpen, flesje parfum en essentiële olie met tijm uit haar Vuitton-tas. “Dat smeer ik op mijn neus om te ontspannen,” vertelt ze. Nog in de handtas: een grote zonnebril, om enige afstand van haar publiek te bewaren, en een manga-stripboek. “Ik heb thuis zeker zeven dozen vol manga’s.” Haar twee hondjes passen niet in haar handtas, maar heeft ze wel graag bij de hand, zegt ze nog.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?