© Olivier Papegnies

Brusselaar wint Nikon Press Photo Award 2010

© brusselnieuws.be
02/05/2011
De Brusselse persfotograaf Olivier Papegnies heeft zopas de Nikon Press Photo Award 2010 voor de beste persfoto gewonnen. Zijn fotoreeks rond de aardbeving in Haïti wist de professionele jury te bekoren.

Papegnies is zelfstandig persfotograaf. Hij publiceerde in tal van publicaties zoals Le Soir Magazine, De Standaard, Le Vif L'Express, Time en Paris Match. De jury met onder meer Stephan Vanfleteren was vooral onder de indruk van de emoties die de reeks van Papegnies uitstraalt.

"Olivier Papegnies is erin geslaagd om met verschillende foto's, telkens met een andere invalshoek en op een andere locatie in Haïti, een fotografische eenheid te creëren. Zowel de harde realiteit als het contrast tussen leven en dood geeft hij perfect weer. Zijn foto's brengen sterke emoties met zich mee die duidelijk maken hoe zwaar de impact van de aardbeving in Haïti is geweest en nog steeds is," aldus jurylid Valérie Pierre, country manager Nikon Belux.

De jonge Antwerpse persfotografe Katrijn Van Giel won de Nikon Young Promising Photographer Award. Van Giel was zowel de laureaat voor de categorie "News" als voor de categorie "Stories", met foto's uit Pakistan en Haïti.

De Nikon Press Photo Awards zetten één keer per jaar de mooiste of meest originele persfoto's van Belgische of in België verblijvende persfotografen in de kijker. De prijsuitreiking vond maandag plaats in het Paleis voor Schone Kunsten. Vorig jaar viel onder meer BDW-fotografe Saskia Vanderstichele in de prijzen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Cultuurnieuws

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni