Brussels Volkstheater presenteert 'Pizjama Vè Zes'

© tvbrussel
09/01/2005
Zaterdagavond stelde het Brussels Volkstheater de acteurs en de regisseur voor van 'Ne Pizjama Vè Zes', de nieuwe komedie van het Volkstheater. Dat gebeurde in een feestelijke sfeer op de stoep van de Guldenvlieslaan.

Met Braziliaanse muziek probeerde het Brussels Volkstheater het publiek warm te maken voor zijn nieuwe productie. 'Ne Pizjama Vè Zes' is een Vlaams-Brusselse vertaling van 'Pyjama pour Six' van de Franse schrijver Marc Camoletti.

Regisseur Marc Bober: "Het is een klassieke komedie over wederzijds huwelijksbedrog. Het heeft de typische misverstanden, verrassingen en invallen die je van een komedie kan verwachten."

De vorige producties van het Brussels Volkstheater, zoals 'Bossemans en Coppenolle', waren steeds een schot in de roos. Ook voor het nieuwe stuk is er veel belangstelling. Er zijn tweeëndertig voorstellingen van 'Ne Pizjama Vè Zes' gepland. Ruim tienduizend kaartjes, tachtig procent van het totale aantal, zijn al de deur uit.

Theater in het Brussels slaat aan volgens Marc Bober. "Het Brussels is een mooie taal. Ik hoor dat graag, en andere Brusselaars ook. Zelfs verfranste Brusselaars houden ervan."

De première van 'Ne Pizjama Vè Zes' vindt plaats op 22 januari in het Vlaams Centrum voor Amateurkunsten in Anderlecht.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Cultuurnieuws

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni