Brusselse première Diplodocus Deks in KVS

© FM Brussel
16/11/2004
Na een succesvolle premièrereeks in het Publiekstheater in Gent zijn regisseur Domien Van Der Meiren en zijn ploeg er helemaal klaar voor om ook in Brussel een premièrereeks van 'Diplodocus Deks' te spelen.

Diplodocus Deks vertelt het verhaal van een kleine gemeenschap die in West-Vlaanderen leeft. Tussen de Bruine en de Groene Berg hangt een kabellift, die als een soort van attractie dient.

Tot er op een bepaalde dag een vreemdeling arriveert in de gemeenschap. Hij heeft het lumineuze plan om de kabellift af te breken en er een dinosauruspark neer te poten. Op de plaats van de kabellift werden namelijk kaakbeenrestanten gevonden van een dinosaurus; een diplodocus...

Het scenario werd geschreven door Tom Lanoye, die met het verhaal een metafoor zocht voor de drama's en de besluiteloosheid van de democratie.

Na de premièrereeks in Gent waren de reacties van de pers én van het publiek unaniem lovend. De voorstellingsreeks in Brussel is trouwens al gedeeltelijk uitverkocht.

Diplodocus Deks, van 17 tot 27 november in de KVS.
Regie: Domien Van Der Meiren, scenarion: Tom Lanoye, dramaturgie: Hildegard De Vuyst, cast: Sien Eggers, Hilde Heiynen, Lucas Vanden Eynde, Katrien De Ruysscher, François Beuckelaers, ea.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Cultuurnieuws

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni