danseres Mette Edvardsen in de Kaaitheaterstudio's

© FM Brussel
04/11/2004
De Noorse danseres Mette Edvardsen kon u in het verleden al aan het werk zien bij Les Ballets C. de la B., bij Thomas Hauert/Zoo en in de Kaaitheater-productie 'Sauna in exile' (2002). Zij werkte onder andere al samen met Mårten Spångberg en met de Portugees-Brusselse Lilia Mestre.

Private collection is nu haar eerste solowerk. In de voorstelling betreedt ze de wereld van de objecten. Edvardsen behandelt alledaagse objecten en haar eigen lichaam op een zelfde objectiverende manier. 'Ik ben geïnteresseerd in de natuur van de dingen,' zegt ze, 'hun zwaartekracht, gewicht, evenwicht, stabiliteit, vorm, volume... in hoe we de dingen organiseren door ze te verzamelen, te klasseren en te ordenen. De eerlijkheid en de kameleontische kwaliteiten van een object laten het transformeren en verdwijnen.
Ik verken mijn eigen mogelijkheden tot aan- en afwezigheid, tot transformatie en verdwijning. Ik probeer de wereld van de objecten uit te breiden door erin te stappen', aldus Edvardsen.

Mette Edvardsen brengt in de Kaaitheaterstudio's ook Time will show (detail), dat is een live-installatie ontworpen voor de ruimte van de Concertstudio.

Mette Edvardsen, Private collection & Time will show (detail), op 4, 5, 6/11/2004, 20.30, Kaaitheaterstudio's.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Cultuurnieuws

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni