© Ivan Put

De culturele aanraders van ... Kis Keya

Sam Steverlynck
© Agenda Magazine
27/05/2011
Kis’keya is een beeldend kunstenares/cineaste die na een eerste kortfilm bezig is aan het schrijven van een langspeler. Ze is tevens de drijvende kracht achter Maria Clara Art Point, een studio/galerie die fungeert als ‘culturele oase’ in de Europese Wijk.

FLIP
"Flip is een kleine cafeetje met een podium. Op vrijdagavond vinden er concerten plaats. En dat in de meest uiteenlopende stijlen. Ik hou van de energie die er hangt. Het publiek is zeer gemengd. Je ziet er ook mensen van verschillende generaties."

Boondaalsesteenweg 40, Elsene

MARIA CLARA ART POINT
"Onze galerie heeft twee doelstellingen. Maria Clara Art Point is erop gericht om verschillende disciplines samen te brengen. Het gaat om schilderijen, fotografie, juwelen, textielontwerp, keramiek,…We willen de hokjes van die disciplines doorbreken. We tonen alles door elkaar en willen zo bruggen smeden. Daardoor komen er ook verschillende soorten publiek langs. We zijn zowel multidiscplinair als internationaal. Met deze galerie willen we wat kleur en sfeer brengen in deze wijk die toch nogal grijs en kil overkomt. Sommige mensen van de EU die hier langskomen zijn verrast door de artistieke keuze en de sfeer. Ze komen hier tot rust, drinken een glas… Onze huidige tentoonstelling heet Passage… quelques mots en omvat opnieuw een waaier aan disciplines. Het is een groepstentoonstelling met een twintigtal kunstenaars uit Servië, Duitsland, Japan... Een van hen is Anggy Haïf. Hij is een bekende mode ontwerper uit Kameroen en toont hier een aantal stukken voor mannen."
> 15/7, Pascalestraat 8

PINA
"Ik heb juist de film Pina gezien en vond die echt de moeite. Het is een film van Wim Wenders over de choreografe Pina Bausch. De film is zowel interessant voor fans van Bausch als van Wenders. Je herkent dan ook het universum van beiden. De sfeer van het dansen wordt zeer fraai weergegeven. Er zijn zowel archiefbeelden als herwerkte interpretaties door diverse dansers. De film overstijgt het puur documentaire. Het is een 3D film en dat was wel een ervaring. In de voorstellingen van Bausch waren de decors met natuurlijke elementen belangrijk. Die komen dan ook mooi tot uiting in 3D. Ik had vroeger al een dansspektakel van haar gezien en hou van haar werk."

IF
"If is een groep die bestaat uit Sébastien Duthoit en Yves Barbieux. Die laatste speelde eerder bij Urban Trad. Ze maken een soort groovy Franse chanson met electro-invloeden. Ik hou van hun muziek. Ik was dan ook zeer tevreden toen ze me vroegen de clip voor hun single 'Les jours comme celui-là' te regisseren."


Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Cultuurnieuws

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni