De culturele aanraders van ... Nicholas Lewis

© Ivan Put
Nicholas Lewis is de stichter en hoofdredacteur van The Word, een eigenzinnig, Engelstalig lifestyleblad over mode, muziek, cultuur en maatschappij. Eerder dan een stijlgoeroe met kapsones is Lewis een relaxte kerel die zowel de beste snacks kent in Brussel als de hipste restaurants in Londen.

L'Épicerie
"L'Épicerie is een gezellige eettent dicht bij de Naamsepoort. Ik denk dat de meeste mensen er komen voor eigenaar Mong en de aangename sfeer. Het lijkt wel of je in Mongs living zit. Hij draait vaak jazz en vertelt dan over de muziek die hij speelt. Ik krijg altijd een warm gevoel als ik er ben. Er komen zeer uiteenlopende mensen. Zowel advocaten uit de buurt van de Louizalaan en het Louizaplein als bobo's uit Sint-Bonifaas. Mong maakt de beste sandwiches van Brussel maar hij is niet goedkoop. Je kunt er ook terecht voor een kop koffie of een lunch. De dagschotel is vaak boulette à la citronelle. Daaraan herken je de Thaise roots van Mong. L'Épicerie is zowat mijn tweede thuis geworden."

Keyenveldstraat 56, Elsene

Sowieso Speciaal
"Op www.on-point.be vind je een zeer goede blog. De oprichter is Alex Deforce, die voor Humo, De Standaard en soms ook voor The Word schrijft. Alex is een jaar geleden begonnen met een eigen platenlabel dat vooral nu soul, dubstep en elektronica uitbrengt. Hij werkt als het ware vanuit zijn slaapkamer. Zijn label is echt ongelofelijk en ver voor op zijn tijd. Alex brengt alleen vinyl uit. Hij zou eigenlijk ook mp3's, iTunes of cd's kunnen uitgeven, maar geld interesseert hem niet. Onder de naam Sowieso Speciaal speelt Alex elke maand met Jazz Neversleeps op een andere locatie. Om de eerste verjaardag van zijn label te vieren, is er op 22 februari een feestje in Le Tavernier. Dat is niet bepaald mijn lievelingscafé, maar het feestje wordt zeker de moeite. De gast-dj is deze maal JtotheC, die een zwak heeft voor funk en elektronica."

22/1, Le Tavernier, Boondaalsesteenweg 445, Elsene

Glasser
"Glasser is een muzikante die vaak in één adem wordt genoemd met Björk, Bat for Lashes, en soms ook CocoRosie. Ze maakt experimentele muziek en krijgt de laatste tijd veel aandacht. Ze is het soort artieste dat zelf een instrument maakt en daar dan op het podium iets mee doet. Naast de muziek is het performanceaspect ook zeer belangrijk."

27/1, 20.00, Botanique, www.botanique.be

Koninklijke Bibliotheek
"De Koninklijke Bibliotheek valt op het eerste gezicht misschien niet zo op tussen andere gebouwen in Brussel maar is echt de moeite. We hebben er twee jaar geleden een mode-shoot gehouden voor The Word en sindsdien ben ik verliefd geworden op het gebouw. De buitenkant heeft een typische cementstructuur, maar binnen zijn er mooie houten panelen. Het gebouw en meubilair dateert van de jaren 1940-'50. Je vindt er designstukken die nu op eBay van de hand gaan voor 5.000 euro! Soms organiseren ze ook kleinschalige stockverkopen in beperkte kring. Ik denk dat veel mensen het gebouw links laten liggen omdat het een bibliotheek is. Dat is zeer onterecht!"

Keizerslaan 4, Brussel, www.kbr.be

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees meer over
Lees ook
BRUZZ Magazine
deze week
  • Marc Noppen (UZ Brussel): 'Zorgpersoneel vraagt niet alleen beter loon.'
  • Minister Dalle: 'Ik heb op tafel geklopt voor Brussel'
  • Big City: wat is het verhaal achter het gebouw van Parking Panorama?
  • Hier vind je BRUZZ in de stad
  • Archief
deze week
  • Lefto: 'Zonder de Vlamingen zou onze stad toch anders zijn'
  • Movie lovers unite! Our film reviews are back
  • London poet Jay Bernard, now in residency at Passa Porta
  • BRUZZ in the city
  • Archief
Neem een abonnement