Feest van abstracte fotografie in Young Gallery

© tvbrussel
30/12/2004
In Young Gallery presenteert de Duitse Thomas Eigel zijn abstracte foto's. Een spel van licht en kleur hangt er in grote afmetingen tegen de muur. Een feest voor liefhebbers van de digitale fotografie.

Pascal Young wil in zijn fotogalerij 'Young Gallery' alle facetten van de fotografie tonen, zowel de hedendaagse als de fotografie van vroeger. "Nu zitten we in het digitale tijdperk. Dus toen Thomas Eigel zijn werk kwam voorstellen, was ik er snel voor gewonnen. Zijn werk is heel modern, heel hi-tech."

Thomas Eigel heeft een groot publiciteitsbedrijf in Keulen. Fotograferen doet hij al twintig jaar, maar als hobby. Sinds twee of drie jaar houdt hij zich bezig met digitale fotografie in kleur.

In de galerij hangt een foto van twee op drie meter. De foto wordt verlicht met een speciale verlichting uit de Verenigde Staten. Het licht en de kleuren veranderen voortdurend, het is een levende foto. Het zijn kleine, sterke lampjes die door een computer gestuurd worden. Hiermee kan men zes miljoen lichtschakeringen produceren.

"Bed" is dan weer een hele lichte foto met in het midden een blauwe vlek. Wanneer men kort bij de foto komt staan, ziet men dat die blauwe vlek eigenlijk uit duizenden fijne lijntjes in verschillende kleuren bestaat. Ogen raken in de war en kunnen de overvloed van lijntjes niet volgen. De foto heet "Bed", misschien is het een foto van zijn kussen. Het is in ieder geval een abstract werk geworden waarvan men een beetje duizelig wordt.

Thomas Eigel, 'Conversion'
Young Gallery
Waterloosesteenweg 1485
1180 Ukkel
tot 12/02

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Cultuurnieuws

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni