Festival van de vrijheid in Pathé Palace

Er beweegt weer wat in Pathé Palace. Sinds Théâtre National er vertrokken is, staat de voormalige filmtempel - ook bekend als Kladaradatsch! - al een tijdje leeg. Nu organiseren de Unie Vrijzinnige Verenigingen en haar Franstalige zusterorganisatie Bruxelles Laïque er de derde editie van hun jaarlijkse Festival van de vrijheid.
Het filmprogramma vormt de hoofdbrok en omvat 22 films, waaronder voorvertoningen van Peter Travis' Ierse drama Omagh, Michael Winterbottoms toekomstvisie Code 46 en een special over de Belgische sociale documentaire.

Maar er is ook muziek. Op de openingsavond is dat de salsa en ska van Sergent Garcia Soundsystem, daarna nog concerten van onder meer DAAU en Claude Semal.

Het hele festival door zijn er twee tentoonstellingen te bekijken. Grensverleggers is een multimediale tentoonstelling in het teken van verzetstrijders, militanten en anticonformisten. De foto's van Bernard Mottart die in de tentoonstelling Contorsion getoond worden, portretteren kleine, onopvallende mensen. Het New Yorkse politieke theatergezelschap Living Theatre staat in de kijker met een nieuwe productie en een documentaire. Er zijn debatten over vrouwenemancipatie, het gevangeniswezen in België, democratie, moslimfundamentalisme en het drugsbeleid.

Pathé Palace, Anspachlaan 85, Brussel, 02-242.36.02 (unie vrijzinnige verenigingen)

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
BRUZZ Magazine
deze week
deze week
  • Ever Meulen: de man die Louis Vuitton naar Brussel bracht
  • Coyotes: Les acteurs lumineux de la nouvelle série Noire
  • Ian Dykmans: a fable in photos
  • BRUZZ in the city
  • Archief
Neem een abonnement