Festival van Spaanse en Latijns-Amerikaanse film

Ook dit jaar staan er weer verdacht veel Spaanse en Latijns-Amerikaanse producties in de top vijftig van de beste films van 't jaar: Almodóvars La mala educación; het indrukwekkend genuanceerd drama over huiselijk geweld Te doy mis ojos; het emotionele My Life Without Me; het Ken Loach-achtige sociaal drama Los lunes al sol; de Che Guevara road-movie The Motorcycle Diaries. Wie ze gemist heeft, krijgt herkansing op het Festival van de Spaanse en Latijns-Amerikaanse Film in Flagey en Vendôme.
Het Festival is uiteraard meer dan een best of van het voorbije jaar. Op het programma staan enkele voorvertoningen en films die soms heel onterecht niet tot bij ons zijn geraakt.

Een aanrader is bijvoorbeeld Maria Full of Grace, een erg geloofwaardige film over een knappe 17-jarige Columbiaanse die uit de miserie denkt te raken als ze ingaat op een voorstel om drugs in te slikken en naar New York te vliegen.

Commandante is de documentaire die de Amerikaanse filmregisseur Oliver Stone puurde uit een gesprek van 30 uur met de Cubaanse verlichte despoot Fidel Castro.

Bijzondere aandacht schenkt de twaalfde editie van het festival aan de Braziliaanse cinema en twee iconen uit de literatuur en de dans: Julio Cortázar en Antonio Gades. De in Brussel geboren Cortázar is naast de ongenaakbare Gabriel García Márquez de belangrijkste schrijver binnen de Latijns-Amerikaanse Literatuur.

Flagey, Heilig Kruisplein, Elsene.
Vendôme, Waversesteenweg, Elsene.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
BRUZZ Magazine
deze week
deze week
  • Ever Meulen: de man die Louis Vuitton naar Brussel bracht
  • Coyotes: Les acteurs lumineux de la nouvelle série Noire
  • Ian Dykmans: a fable in photos
  • BRUZZ in the city
  • Archief
Neem een abonnement