Geert Van Istendael wint Literatuurprijs Poëzie

© FM Brussel
16/12/2004
De Brusselse schrijver en dichter Geert Van Istendael heeft de Literatuurprijs 2004 voor Poëzie gewonnen. Van Istendael is de voorlopig laatste winnaar van deze prijs. Minister Pascal Smet (SP.A) kondigde immers aan de prijs volgend jaar niet meer uit te reiken.

De Literatuurprijs 2004 voor Poëzie wordt jaarlijks uitgereikt door de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) en de provincie Vlaams-Brabant. Van Istendael ontvangt deze prijs voor zijn bundel "Taalmachine". De jury looft 'de zorgvuldige compositie en de verscheiden inhoud van deze bundel. Het lange gedicht over Brussel is meeslepend, retorisch, pathetisch. De auteur schrijft tastbaar vanuit de buik'.

De prijs werd woensdagavond in het literatuurhuis Passa Porta in het centrum van Brussel uitgereikt door Pascal Smet, collegelid van de VGC bevoegd voor Cultuur. De prijs bedraagt een geldsom van vijfduizend euro.

Tijdens zijn toespraak kondigde Smet eveneens aan een stop voor de literatuurprijs te willen inlassen. Volgens Smet zijn er al erg veel literatuurprijzen en wil hij zich er eerst over bezinnen. Volgend jaar zal er dus geen gemeenschappelijke literatuurprijs worden uitgereikt door beide initiatiefnemers.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Cultuurnieuws

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni