De literaire vereniging Het Beschrijf kampt met grote financiële moeilijkheden. De vereniging kan zelfs de lonen van haar personeel niet meer betalen. Bovendien heeft ze schulden bij haar leveranciers. Volgens Het Beschrijf is de vereniging het slachtoffer van haar eigen succes.

Hoe meer projecten Het Beschrijf organiseert, hoe dieper de financiële put wordt. Paul Buekenhout van Het Beschrijf: "Het grootste deel van de inkomsten zijn projectsubsidies. Die worden niet in één keer uitbetaald, en pas als het project is afgelopen."

Het Beschrijf zou minder projecten kunnen organiseren, want festivals zoals Het Groot Beschrijf kosten handenvol geld. Maar volgens Buekenhout gebeuren veel activiteiten op vraag van de overheid. "Als de overheid wil dat wij nog veel organiseren, dan zal ze zich moeten bezinnen over de structurele financiering van Het Beschrijf."

Het literatuurhuis Passa Porta, opgericht door Het Beschrijf, wordt niet bedreigd door de problemen. En Passa Porta is er volgens Paul Buekenhout ook niet de oorzaak van.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Cultuurnieuws

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni