Laureaten schilderkunst bekend

Jean-Marie Binst
© Brussel Deze Week
15/12/2004
De zes laureaten van de tweejaarlijkse Prijs van de Jonge Belgische Schilderkunst (JBS) zijn bekend. In de zomer 2005 krijgen ze een tentoonstelling in het Paleis voor Schone Kunsten. De helft van de laureaten zijn Brusselaars.

Vorige week werden uit honderd veertig inzendingen van Belgische kunstenaars, jonger dan 35 jaar en bedrijvig in een of andere beeldende kunstdiscipline, zes prijsbeesten gekozen voor de Prijs van de Jonge Belgische Schilderkunst 2005. De gelukkigen zijn Olivier Foulon, Ivo Provoost, Kris Vleeschouwer, Cindy Wright, Sébastien Reuzé en Carlos Aires.

De biënnale ontstond 55 jaar geleden en heeft nog volstrekt niets aan succes ingeboet. Het Paleis voor Schone Kunsten zorgt voor de zichtbaarheid en bekendheid van de jonge kunstenaars, door hen een zalenparcours ter beschikking te stellen waar ze kunnen exposeren. Voor de eerstvolgende editie van JBS wordt dat van 22 juni tot en met 4 september 2005.

Om het concours naar een internationaal niveau te tillen, is dit jaar geopteerd voor een internationale jury van curatoren met renommee, met onder meer Jean-Hubert Martin van het Kunstpalast in Düsseldorf, Bartomeu Marí van het MACBA in Barcelona en Anda Rotterberg, de gewezen directeur van de Zacheta Gallery of Comtemporary Art in Warchau. De drie geldprijzen die verbonden zijn aan JBS 2005, worden bij de vernissage van de tentoonstelling uitgereikt.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Cultuurnieuws

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni