Legendarisch Festival van de Fantastische Film

© Agenda Magazine
09/03/2005
De drieëntwintigste editie van het Festival van de Fantastische Film is voor aanvang al legendarisch. Paul Schrader, de scenarist van Taxi Driver, pikt Brussel er uit voor de wereldpremière van Exorcist: The Original Prequel. Na het tonen van zijn versie werd hij op staande voet ontslagen door de geldschieter (en eigenaar van de rechten) wegens te weinig angstaanjagend.

Renny Harlin (Die Hard 2) draaide vervolgens een compleet andere prequel, Exorcist: The Beginning. Die kwam met Kerstmis in de zalen, maar flopte grandioos. Buiten ieders verwachtingen om wordt Schraders versie nu toch getoond.

Er zijn nog andere hoge gasten. De Japanner Hideo Nakata komt met The Ring Two. Amanda "Any of you fucking pricks move, and I'll execute every motherfucking last one of ya!" Plummer zit in de jury en stelt Satan's Little Helper voor.

Dario Argento, de peetvader van het BIFFF, zakt met de schitterende, loepzuivere Hitchcock-ode Do You Like Hitchcock? nog een keer naar Brussel af. Voor de rest is het programma klassiek: juweeltjes staan broederlijk naast de grootste rommel.

Voor unieke kijkervaringen moet je je er tegenaan gooien. De grote namen staan geprogrammeerd in de Passage 44; de grootste ontdekkingen doe je in Cinema Nova, aangeprezen als 'onafhankelijk, ondergronds, ongewoon en ongezouten' en daar is geen letter van gelogen. Bij Behemoth, Leviathan en Shedim, prettig festival!

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Cultuurnieuws

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni